Eмисия новини
от 16.00 часа

Bullgaria shtrëngoi masat kufitare për Covid-19

Që nga 19 korriku Bullgaria forcon masat kufitare kundër Covid-19. Në zonën e kuqe përfshihen 3 vende të reja evropiane - Qiproja, Britania e Madhe dhe Spanja, si dhe Kuvajti dhe Fixhi. Kufizimi për fëmijët që vijnë nga atje do të zbatohet deri në..

19.07.21 10:05 |

Bullgaria vendosi Britaninë e Madhe, Spanjën dhe Qipron në zonën "e kuqe" për Covid-19

Fëmijët deri në 12 vjeç, të ardhur nga zona e gjelbër dhe nga ajo me ngjyrë portokalli, lejohen në territorin e Bullgarisë pa paraqitur dokumente për Covid-19. Kjo u urdhërua nga Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov me një urdhër, i cili hyn në fuqi..

16.07.21 15:23 |

Udhëtimi juaj buxhetor nga Sofja deri në bregun jugor të Detit të Zi

Fluturimet e lira, akomodimi buxhetor dhe çmimet e ulëta të ushqimit dhe transportit e bëjnë bregdetin bullgar të Detit të Zi një nga destinacionet detare më të përballueshme në BE. Prandaj, përveç grupeve të organizuara, vendi ynë mirëpret shumë..

06.07.21 07:15 |

Shëtitje me anije për Ditën e Lumit Danub

Udhëtim falas me anijet “Rusçuk” ofron Bashkia e qytetit Ruse për qytetarët dhe miqtë për Ditën Ndërkombëtare të Lumit Danub – 29 qershorin. Iniciativa është pjesë e programit bashkiak për zhvillimin e turizmit në vitin 2021. Dita e Lumit Danub..

29.06.21 07:30 |

Përfaqësuesit e biznesit dhe qytetarët kërkojnë hapjen e Ilinden-Eksohi

Sonte qytetarët bullgarë u mblodhën për të protestuar në rrugën Goce-Dellçev-Dramë. Arsyeja e pakënaqësisë së tyre është pika e mbyllur kufitare "Ilinden-Eksohi". Pasi dështuan përpjekjet e autoriteteve rajonale në dy rajonet kufitare për të gjetur..

23.06.21 19:08 |

Lokomotiva më e re e Hekurudhave Shtetërore Bullgare mban emrat e dy mbretërve bullgarë

Lokomotiva më e re e Hekurudhave Shtetërore Bullgare, e cila është e 11 me radhë nga dorëzimi i 15 lokomotivave të reja Smartron, mbërriti para afatit para disa ditës në Bullgari dhe tashmë bëri disa udhëtime. Kjo është lokomotiva e parë e cila do..

12.06.21 07:15 |

Një udhëtim rreth botës së kinemasë bullgare

Amerika Veriore është ndalesa e tretë nga udhëtimi i kinemasë bullgare mes bashkatdhetarëve tanë nëpër botë. Iniciativa e Agjencisë Shtetërore për Bullgarët Jashtë Shtetit është quajtur “BG kinema në 7 kontinente” dhe realizohet bashkërisht me..

29.05.21 07:15 |

Testet për Covid-19 në greqisht vendosën turistë bullgarë nën një karantinë 10-ditore

Shtetas bullgarë që ktheheshin nga një udhëtim i organizuar në Greqi u vunë nën karantinë 10 ditore për shkak të testeve për Covid -19 në gjuhën greke të cilat ata i paraqitën para autoriteteve shëndetësore në pikën kufitare “Kullata”. Këtë e..

25.05.21 17:14 |
Stacioni Cepina - Shtëpia-Muze

Një muze tregon historinë e hekurudhës së vetme aktive me binarë të ngushtë në Bullgari

Shtëpia-Muze i hekurudhës me binarë të ngushtë në stacionin e mbyllur prej kohësh Cepina tashmë është i hapur për vizitorë. Në ndërtesën e ish stacionit hekurudhor turistët mund të njihen me historinë dhe të tashmen e linjës së vetme..

03.05.21 08:35 |

Që nga 1 maji janë në fuqi rregulla të reja për hyrje në Bullgari

Nga 1 maji ndalohet përkohësisht hyrja në Bullgari e personave që vijnë nga India, Bangladeshi, Brazili dhe vendet dhe territoret në Afrikë. Përjashtim bëjnë shtetasit bullgarë dhe personat me statusin e qëndrimit të përhershëm, afatgjatë ose të..

29.04.21 19:59 |
Всички новини: днес | вчера