Eмисия новини
от часа

Ulje në tregtinë me BE-në dhe me vende të treta

Gjatë periudhës janar – korrik 2020 eksporti i mallrave nga Bullgaria për BE-në është ulur me 6.5% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 dhe është me përmasë rreth 20.5 mlrd leva /10.5 mlrd euro/. Partnerët kryesorë tregtarë të Bullgarisë..

12.10.20 13:01 |

50 për qind nga të huajit kalojnë transit përmes Bullgarisë

Pothuajse 70 për qind ulje të vizitave të të huajve në Bullgari gjatë gushtit evidentojnë nga Instituti Kombëtar Statistikor. Gjatë situatës epidemike që po vazhdon udhëtimet e shtetasve bullgarë jashtë shtetit në gusht ishin me 37.7 për qind më pak se..

29.09.20 13:04 |

Biznesi bullgar në kushtet e recesionit, pandemisë dhe krizës politike

Ekonomia bullgare ka 10% ulje për tremujorin e dytë të këtij viti, kundrejt 3 muajve të parë, tregojnë  të dhënat e statistikës kombëtare. Si punon biznesi në kushtet e recesionit, të pandemisë dhe të krizës politike komentuan përpara Radios..

08.09.20 14:44 |

Hotelierët në Bullgari shpresojnë që shtatori do të jetë i suksesshëm

Sivjet fitimet gjatë sezonit aktiv në bregdet u ulën me afro 40 – 50 për qind . Për këtë arsye hotelierët shpresojnë që një pjesë prej humbjeve të kompensohen gjatë shtatorit , sepse gjithnjë e më shumë turistë preferojnë këtë muaj për pushim...

30.08.20 11:44 |

Kultura, sporti dhe argëtimet janë me humbje më të mëdha për shkak të pandemisë

Gjatë korrikut 44.6 për qind nga veprimtaritë në sferën e kulturës, sportit dhe argëtimeve u regjistruan ulje në të ardhurat në krahasim me qershorin 2020. Këtë e tregojnë të dhënat e Institutit Kombëtar të Statistikave për gjendjen e ekonomisë në..

25.08.20 11:31 |

Bullgaria nuk mund të kompensojë rënien industriale nga pandemia

Prodhimi industrial në BE në maj rriti me 11.4 për qind, duke kompensuar uljen gjatë dy muajve të mëparshëm si rezultat i pandemisë Covid-19. Sipas Evrostatit në Bullgari prodhimi në maj vazhdoi të ulet megjithë edhe pak, me 0.1 për qind, në..

14.07.20 17:59 |

Ulet çmimi i ngrohjes qendrore për periudhë të shkuar

Me afro 10 për qind ulet ngrohja qendrore me datë të shkuar për periudhën gusht 2019 – mars 2020. Këtë e evidentoi Komisioni për Rregullim Energjetik dhe Ujor. Rillogaritja e faturave u imponua për shkak të çmimeve më të ulëta të gazit natyror..

10.06.20 16:23 |
Zotërinjtë Borisov dhe Goranov

Nuk u bënë ndryshime ligjore në lehtësim të biznesit të Vasill Bozhkovit

Duke iu përgjigjur shprehjeve të biznesmenit Vasill Bozhkov, ministri i financave Vlladisllav Goranov tha, se nuk u bënë ndryshime ligjore të cilat të lehtësojnë biznesin e lojërave të fatit të koleksionuesit të antikave Bozhkov. Ministri tha, se..

07.06.20 15:21 |
Всички новини: днес | вчера