Eмисия новини
от 21.00 часа

Një firmë gjermane hapi uzinë të re në Pazarxhik

Kryeministri Bojko Borisov inauguroi në Pazarxhik(Bullgari Jugore) një bazë të re të prodhimit të firmës gjermane nga sektori automobilistik “Ariete-Logistics”. “Në kushtet e pandemisë hapet një uzinë e re me 1000 vende pune... Investimi i..

03.07.20 16:43 |

Dy uzina në Bullgari testojnë prodhimin e respiratorëve

Dy uzina në vend testojnë prodhimin e respiratorëve dhe në qoftë se janë të suksesshme do të dërgohen për t’u certifikuar në Evropë. Këtë e deklaroi në një konferencë për shtyp në Këshillin e Ministrave Kryeministri Bojko Borisov. Ai vuri në duke se dy..

04.04.20 12:57 |

Një kompani gjermane për prodhim të pjesëve të këmbimit hapi uzinë të vet afër qytetit Lloveç

Prodhuesi gjerman i pjesëve të këmbimit “VOSS Automotive”, zyrtarisht hapi uzinën e vet të parë në Bullgari. Ajo ndodhet në parkun industrial “Bahovica” afër qytetit Lloveç dhe punon që nga muaji maj. Vendet e punës në të deri në këtë moment janë 100,..

27.09.19 11:50 |

Bullgaria bisedoi me Korenë e Jugut për ndërtimin e uzinave për automjete dhe gjuajtës

Në kuadrin e vizitës së vet në Republikën e Koresë së Jugut Kryeministri Bojko Borisov nderoi kujtesën e qytetarëve të vdekur koreanë në lëvizjen për pavarësinë në Luftën Kineze dhe në atë Vietnameze duke vënë kurora. Më vonë delegacioni..

25.09.19 13:08 |

Një uzinë e re për 3.5 milionë euro hapi dyer në qytetin Petriç

Një koncern zviceran-suedez për prodhim të produkteve, për furnizim me energji elektrike dhe automatizim industrial po vazhdon zhvillimin e biznesit të vet në Bullgari, duke hapur një uzinë të re në qytetin Petriç, në Bullgarinë Jugperëndimore. Ajo..

19.09.19 13:52 |

Kompani nga Koreja Jugore po interesohen për mundësitë për investime në vend

Ka interes të madh të investitorëve nga Koreja e Jugut ndaj Bullgarisë, tha kryeministri Bojko Borisov. Për ndërtimin e uzinës për prodhim të automjeteve Bullgaria po negocion përveç me “Volkswagen” edhe me “Hyundai” – shpjegoi kryeministri dhe..

12.08.19 15:47 |
Ministri i Ekonomisë Emill Karanikollov

Bullgaria ka një sërë përparësish për investimin e Volkswagen-it

Bullgaria e tejkalon Turqinë me një sërë indikatorësh në garën për ndërtimin e një uzine të re të Volkswagen-it, tha Ministri i Ekonomisë Emill Karanikollov. Jemi përpara Turqisë me anëtarësinë tonë në BE, shpenzimet më të ulëta operative, krahun e..

31.07.19 16:04 |

Bullgaria mbetet në bisedimet me Volkswagen

Fakti se Volkswagen ka zgjedhur të bisedojë me Turqinë për uzinën e re të kompanisë, nuk do të thotë se, për Bullgarinë procesi ka përfunduar. Derisa nuk ka një marrëveshje të firmosur, çdo një prej tyre është alternativë, tha anëtari i Këshillit..

17.07.19 13:54 |

250 vende të reja pune hap një firmë për prodhim të sistemeve klimatike në Bozhurishte

Furnizuesi për një nga kompanitë më të mëdha të automobilave Behr-Hella Thermocontrol investoi 16.2 milionë euro /31,6 milionë leva/ për zgjerimin e uzinës së vet në Bullgari, e cila gjendet në zonën ekonomike të lagjes Bozhurishte të kryeqytetit. Në këtë..

22.06.19 10:25 |

Një shoqëri, filial i Hekurudhave Gjermane, do të rimëkëmbë Uzinën e Riparimit të Vagonëve në Karllovo

Shoqëria “Di Bi Kargo” – një filial i Hekurudhave Gjermane “Dojçe Ban” lidhi një kontratë për blerjen e Uzinës së Riparimit të Vagonëve në qytetin bullgar Karllovo. Uzina, e cila u krijua në vitin 1964, u shpall në falimentim në vitin 2015 dhe që..

15.06.19 09:10 |
Всички новини: днес | вчера