Eмисия новини
от 09.00 часа

Vaksinimi kundër Covid-19 do të jetë falas dhe sipas vullnetit të qytetarëve

Tani për tani nuk ka vaksinë kundër koronavirusit, e cila të ketë kaluar përmes të gjitha fazave të studimeve klinike. Këtë e nënvizoi gjatë kontrollit parlamentar Ministri i Shëndetësisë Kostadin Angelov, njoftoi reporterja jonë në Parlament..

27.11.20 15:27 |

Planifikojnë vaksinim kundër Covid-19

Qeveria po propozon lidhjen e një kontratë për blerjen e vaksinës Janssen kundër koronavirusit, sipas një projektvendimi të Këshillit të Ministrave, i cili është paraqitur në parlament. Propozohet që parlamenti të miratojë pjesëmarrjen e Bullgarisë..

26.11.20 12:26 |

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

24.11.20 16:04 |
Dr. Aleksandër Simidçiev

Vetëm vaksinimi do të sigurojë imunitet grupor

Nuk mund të presim që vdekshmëria e koronavirusit të ndryshojë në vend brenda 10 ditësh. Ajo do të ndryshojë 2 javë pas zbatimit të masave të reja. Më shumë se 99% e njerëzve duhet të ndjekin masat dhe kjo nuk ndodh, tha para Televizionit Kombëtar..

24.11.20 09:33 |

Bullgaria është në të gjitha listat e BE-së për vaksina kundër Covid-19

Vendi ynë u përfshi në të gjitha listat e BE-së për vaksina potenciale dhe në momentin në të cilin do të ketë, ajo do të jetë furnizuar. Këtë e tha në një mbledhje pune lidhur me menaxhimin e krizës së koronavirusit Kryeministri Bojko Borisov. Ai..

17.11.20 16:15 |

Deri në fund të vitit do të kemi prototip të vaksinës kundër Covid-19

Prototipi i vaksinës bullgare kundër koronavirusit do të jetë gati deri në fund të vitit, bëri të ditur për BTV prof. Penka Petrova, drejtore e Institutit të Mikrobiologjisë pranë Akademisë Bullgare të Shkencave. Tashmë janë përzgjedhur proteinat..

14.11.20 09:30 |
Andrej Çobanov

Bullgaria po krijon dy lloje të vaksinave kundër Covid-19

Shkencëtarë me udhëheqës docent Andrej Çobanov nga Departamenti i Imunologjisë në Institutin e Mikrobiologjisë të Akademisë Bullgare të Shkencave krijojnë vaksina bashkë me Institutin “Pastjor”. Ata po punojnë mbi dy forma të vaksinës – të..

13.11.20 17:31 |

Afro njëmijë veta shërohen nga koronavirusi për njëzetekatër orë

Po vihet re një tendencë e qëndrueshme për rritjen e numrit të pacientëve të shëruar-pothuajse njëmijë për njëzetekatër orë, njoftoi në brifing ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angjellov. Sipas tij masat e marra kundra shpërndarjes së..

12.11.20 15:27 |
Mihaill Okolijski

37 për qind nga bullgarët nuk dëshirojnë të vaksinohen kundër Covid-19

Një anketim i Organizatës Botërore të Shëndetësisë tregon, se 37 për qind nga bullgarët nuk janë të prirë të imunizohen me vaksinën e ardhshme kundër Covid-19. Këtë e tha para bTV docent Mihaill Okolijski, përfaqësues i Organizatës Botërore të..

10.11.20 14:17 |

Kryeministri bullgar pret vaksina efektive jo më herët se prilli

Jam kategorikisht kundër mbylljes ose kufizimit të plotë të njerëzve. Të gjithë ishim të qartë për situatën rreth Covid-19 dhe prandaj ngulja këmbë për protokolle unike mjekësore, teste të shpejta, solidaritet dhe qasje te vaksinat në BE. Këtë e..

30.10.20 10:13 |
Всички новини: днес | вчера