Eмисия новини
от 05.00 часа
Nikollaj Denkov

Vaksinimi kundër Covid-19 u jep mësuesve dy ditë pushim

Mësuesit do të marrin dy ditë pushim nëse vaksinohen kundër Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Arsimit Nikollaj Denkov. Ai e argumentoi vendimin me sëmundjen e përkohshme që mësuesit mund të merrnin pas imunizimit. Denkov sqaroi se deri..

23.07.21 18:59 |

Numri i të infektuarve me koronavirlus në 24 orët e fundit është përsëri mbi 100

121 janë rastet e reja të koronavirusit në vend brenda 24 orëve të fundit. Kjo është 0.8% e 15 842 testeve të kryera, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Në 5 rrethe të Gabrovo, Kjustendill, Razgrad, Sliven dhe Stara Zagora nuk ka të infektuar..

23.07.21 09:33 |

Mjekët e vaksinuar në Bullgari janë nën 50%

Bullgarët e vaksinuar deri tani janë 2 milionë, dhe kjo na vë në vend të fundit në Evropë për nga përqindja e vaksinimit, i cili në Bullgari është vullnetar. Punonjësit e vaksinuar mjekësorë janë më pak se 50%, gjë që shpjegohet edhe me faktin se..

22.07.21 14:04 |

Ulet numri i të shtruarve në spital me Covid-19

113 janë infektuar rishtas me koronavirus në vend për 24 orët e fundit. 0.62% e 18 183 testeve të kryera janë pozitive, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Janë regjistruar 45 raste të reja në kryeqytet, 8 në Varna dhe 7 në Plovdiv. Nuk ka..

20.07.21 09:29 |
Doc. Angell Kunçev

Nëse nuk rritet përqindja e të vaksinuarve kundër Covid-19 do të përsëritet situata në Spanjë dhe Greqi

Rritje të rasteve të variantit Delta të koronavrusit parashikoi Kryeinspektori Shëndetësor Doc. Angell Kunçev në një intervistë për Radio Kombëtare Bullgare. "Aktualisht jemi në situatën më të mirë, por ajo nuk do të mbetet për më shumë se një ose..

19.07.21 16:20 |
Prof. Todor Kantarxhiev

Vaksinimi shpëton jo vetëm jetën time, por edhe jetën e të tjerëve

25 bullgarë të vaksinuar shpëtojnë një jetë njerëzore. Kjo duhej të bëhej me shembullin personal të mjekëve, tha prof. Todor Kantardxhiev për BNT. Sipas ekspertit, po vëzhgohet një ulje e dëshirës për vaksinim, sepse njerëzit marrin mesazhe..

13.07.21 09:57 |

32 janë të infektuarit me koronavirus

Gjatë 24 orëve të fundit, 32 raste të koronavirusit u zbuluan nga 11 112 testet e kryera, sipas të dhënave nga Portali i Unifikuar i Informacionit. 0.3 për qind e mostrave dhanë një rezultat pozitiv. Numri më i lartë i të sapo infektuarve është në..

11.07.21 10:25 |
Ministri Kacarov

Po mendojnë për stimuj materialë për të vaksinuarit kundër Covid-19

Shteti ka në plan të inkurajojë me kupona njerëzit që të vaksinohen. Këtë e tha për Nova TV Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. "Ndërmarrjet me staf të vaksinuar 100% do të punojnë vetëm me vizitorë të vaksinuar. Kjo është ideja – madje të mbyllet..

09.07.21 12:50 |

Filloi fushata informative për vaksinimin e mësuesve

Më se 70 për qind e stafit në vetëm 4 për qind të shkollave dhe 3 për qind të kopshteve në Bullgari është i vaksinuar kundër Covid-19. Në 2/3 e shkollave dhe në ¾ të kopshteve personeli i vaksinuar është nën 30 për qind, konstaton një sondazh i Ministrisë..

08.07.21 13:04 |

Numri i të sapo infektuarve me koronavirus është në rënie

Numri i të sapo infektuarve me koronavirus është në rënie për të tretën ditë me radhë. 60 janë rastet e reja në vend për 24 orët e fundit. Kjo është 0.49 për qind e më shumë se 12 200 testeve të kryera, sipas Portalit të Unifikuar të..

08.07.21 08:55 |
Всички новини: днес | вчера