Eмисия новини
от 05.00 часа

Qendra e patriotizmit dhe е dijes në “Luginën e Këmborëve” ka jubile

Sivjet Shkolla Kombëtare e Arteve Popullore në fshatin Shiroka Llëka në malin e Rodopeve hyri në jubileun e vet gjysmë shekullor. Me trajnimin e saj unik të profilizuar në këngën popullore, instrumentet tradicionale bullgare dhe vallet, ajo është..

10.11.21 07:15 |

“Zgjimi me valle” do të mbledhë për të gjashtën herë me radhë bullgarë nga mbarë bota

Ditën e festës kombëtare të Bullgarisë – 3 marsi, iniciativa “Zgjimi me valle” do të grumbullojë për të gjashtin vit me radhë energjinë pozitive të bullgarëve te ne dhe nëpër botë. Mijëra "tanët" në kënde të ndryshme të planetit do të hedhin valle..

11.02.21 11:06 |

Leandro Matias Ponse - ose si një argjentinas hyn në një takt me ritmet bullgare

Leandro Matias Ponse është një argjentinas i vërtetë. Ai është rritur në qytetin Beriso, në provincën Buenos Ajros. Studion arkitekturë, i drejtuar nga ëndrra e tij qënjë ditë godinat e tij ta bëjnë qytetin e tij të lindjes edhe më të bukur dhe tërheqës...

27.09.20 07:05 |

Rëçenica si shenjë proteste para Këshillit të Ministrave

Afro 300 veta – përfaqësues të shkollave koreografike dhe muzikore nga mbarë vendi, morën pjesë në një protestë në ditën festive – 24 maj, para Këshillit të Ministrave. Ata nënvizuan se protesta e tyre nuk është politike, por duan të hapen..

24.05.20 13:43 |

Agjencia Shtetërore për Bullgarët jashtë Shtetit dorëzoi dekoratën “Bullgarja e Vitit” për 2018

Në ikonat ortodokse bën përshtypje një shenjtore, e cila gjithmonë është pikturuar më veshje popullore. Kjo është Zllata Mëglenska. Ajo ka jetuar në shekullin e XVIII ne fshatin e vogël bullgar Mëglen, në territorin e Perandorisë së atëhershme..

14.05.19 15:57 |

Magjia e valleve popullore tërheq gjithnjë e më shumë njerëz të rinj

“Një forcë të pashtershme”, “një ndikim magnetik” – vështirë mund të përshkruash vetëm me disa fjalë vallet popullore bullgare dhe t’i fusësh në kufirin e një farë përcaktimi. Duke ruajtur anën shpirtërore të bullgarëve gjatë shekujve, ata janë një..

28.06.17 14:06 |
Всички новини: днес | вчера