Eмисия новини
от 23.00 часа

Dita e të Vdekurve

Ditën përpara Të Lidhurit e Mishit bullgarët ortodoksë nderojnë të vdekurit të tyre të dashur. Kjo është një nga ditët e veçanta që kisha ka caktuar për të kujtuar shpirtrat e të gjithë të vdekurve. Ato ditë gjithmon bien ditën e shtune duke ndjekur..

06.03.21 10:33 |
Pamje panoramike te kalaja afër fshatit Debnevo, pas përfundimit të hulumtimit të këtij viti.

Sekretet e kodrës "Kaleto" pranë fshatit Debnevo rrethi i qytetit Trojan

Kalaja nga antikiteti i vonë pranë fshatit piktoresk Debnevo, në rajonin e qytetit Trojan, po studiohet prej viteve. Ndaj momentit arkeologët kanë zbuluar muret e fortesës, si dhe objekte të prodhimit të ruajtura mirë.   Gjetjet në territorin..

09.12.20 06:15 |

Sende nga Antikiteti tregojnë për të kaluarën e qytetit bregdetar Sozopoll

Ndër zbulimet më kureshtare në Ekspozitën e dhjetë kombëtare “Arkeologjia Bullgare” janë artefaktet nga nekropoli antik i Apolonisë Pontika në vendin Buxhaka të qytetit bregdetar bullgar Sozopoll. Udhëheqëset e studimeve atje janë dr. Teodora Bogdanova..

04.04.17 13:15 |
Всички новини: днес | вчера