Eмисия новини
от 15.00 часа

“Një maratonë nëpër vatrat e kulturës bullgare” që të mund të ruhet historia e gjallë

Një referencë e shpejtë e bërë në fjalorin shpjegues lidhur me rëndësinë e fjalës “vatër kulture” tregon  se ky është një institucion kulturor për përhapjen e dijeve dhe të kulturës, tepër aktiv në periudhën e Rilindjes Kombëtare Bullgare...

30.04.21 11:10 |

Dy artistë të rinj i japin jetë të re fshatit Voden

Ivan-Aleksandër dhe Stefania për një moment e lenë veten në rrjedhën e rrymës, që të shikojnë se ku do t’i çojë. Por, në fakt shkaktojnë një varg çudirash në një fshat afër kufirit në malin Stranxha. Dhe derisa epidemia e koronavirusit i detyron..

16.12.20 06:15 |
Monumenti i Apostullit të Lirisë Vasill Levski në qytetin Strellça

Idealet e Apostullit të Lirisë Levski për arsimim popullor hedhin themelet e një vatre bullgare të kulturës

Një nga institucionet me më shumë rëndësi në jetën e banorëve të vendbanimit të vogël Strellça është vatra e kulturës. Themeluar në vitin 1871 ajo është ndër shoqatat e para kulturor-arsimore, që u krijuan në vend para Çlirimit nga zgjedha osmane..

22.02.20 13:45 |
Всички новини: днес | вчера