Eмисия новини
от 21.00 часа
Prof. Asen Balltov

Imunizimi kundër Covid-19 në Spitalin “Pirogov” do të fillojë më 27 dhjetor

Spitali “Pirogov” është një nga institucionet mjekësore ku imunizimi kundër Covid-19 do të fillojë më 27 dhjetor, tha para bTV drejtori i tij Prof. Asen Balltov. “Pirogov” tashmë ka një frigorifer që ruan një temperaturë nga -70 gradë, e cila..

20.12.20 11:22 |
Ivan Kostov

Në politikë nuk hyjnë njerëz të aftë sipas ish kryeministrit Ivan Kosotv

Bullgaria është ndër vendet e BE-së të cilët më keq përballojnë epideminë dhe krizën ekonomike. Këtë e tha para Televizioni Kombëtar Bullgar ish kryeministri Ivan Kostov (1997-2001). Ai shtoi se tek ne koeficienti i vdekshmërisë është..

19.12.20 12:52 |

Vdekshmëria nga Covid-19 është më e ulët në qytetet e mëdha

Ekzistojnë dallime të mëdha në mënyrën në të cilën përballojnë pandeminë në zonat e ndryshme të vend. Në qytetet e mëdha dhe qytetet me spitale universitare është e dukshme se njerëzit marrin kujdes shumë më të mirë. Këtë e tha në një intervistë..

18.12.20 11:22 |
Denica Saçeva

Qëndrimi i qeverisë është për hapjen graduale pas 21 dhjetorit

"Ekziston një farë kontrolli mbi vdekjet, por ka tendenca të brishta për të lehtësuar masat." Këtë e tha për Nova TV Ministrja e Çështjeve Sociale Denica Saçeva. Ajo sqaroi se qëndrimet e shumicës së anëtarëve të kabinetit janë që hapja të fillojë në..

15.12.20 12:06 |

Statistikë shqetësuese e vdekshmërisë gjatë muajit nëntor

Vdekshmëri rekord në nëntor konstatoi Instituti Kombëtar i Statistikave. Kanë vdekur 15 964 njerëz. Rritja në krahasim me nëntorin e 2019-ës është 50%. Në tetor shkalla e vdekshmërisë krahasuar me vitin 2019 ka qenë më e lartë me 23%...

10.12.20 13:38 |

Pirja e duhanit dhe ajri i ndotur shtojnë rrezikun nga Covid-19

Fotografi nga sateliti për nivelin e ndotjes së ajrit mbi Evropën vërtetojnë lidhjen midis ajrit të ndotur dhe rrjedhës më të rëndë të Covid-19. “Zonat më të ndotura përkojnë saktësisht me vendet ku në nivelin e popullsisë ka një rrjedhë më të..

25.11.20 06:15 |

Bullgaria ka numrin më të lartë të vdekjeve nga Covid-19 në BE

Bullgaria ka vdekshmërinë më të lartë nga Covid-19 në BE sipas Qendrës Evropiane për Kontrollin e Sëmundjeve Infektive, cituar nga gazeta “24 Çasa”. Në 7 ditët e fundit, niveli i vdekjeve arriti 15 persona për 1 milion banorë. Sipas..

23.11.20 12:36 |

Bullgaria renditet në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga koronavirusi në Evropë

Vendi ynë tani është në vendin e tretë për nga vdekshmëria nga Covid-19 në Evropë dhe në vendin e 13 për sëmundshmërinë bazuar mbi të dhënat e dy javëve të fundit, njoftoi në brifingun e Ministrisë së Shëndetësisë inspektori shtetëror shëndetësor..

19.11.20 15:18 |
prof.Kostadin Angellov

Ka të ngjarë të krijohen spitale fushore për Covid-19

Nuk përjashtojmë mundësinë për krijimin e spitaleve fushore, por për to duhet të gjejmë mjekë, infermiere, sanitarë. Tani këta kuadro nuk mjaftojnë, tha para Nova TV ministri i shëndetësisë profesor Kostadin Angellov. Ministri mendon se..

28.10.20 10:57 |
dr. Velisllava Petrova

Vdekshmëria nga Covid-19 është deri më 15 herë më e lartë sesa ajo nga gripi

Virusologja bullgare në universitetin në Cambridgedhe konsulente pranë OKB-së dr. Velisllava Petrova tha para Televizionit Nova se Covid-19 kategorikisht nuk është thjesht një grip. Vdekshmëria nga Covid-19 është nga 3 deri në 15 herë më e lartë...

15.10.20 12:01 |
Всички новини: днес | вчера