Eмисия новини
от 17.00 часа

Filloi etapa e tretë e masës 60/40

Agjencia e Punësimit i dha start etapës së tretë të masës 60/40. Ajo u është drejtuar punëdhënësve, të cilët duan të ruajnë vendet e punës të nëpunësve të tyre pas fundit të situatës së jashtëzakonshme epidemike. Përkrahja financiare për etapën e..

28.10.20 14:41 |

Bullgaria ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë

Gjatë 11 viteve të fundit Bullgaria i ka rritur tri herë aktivet e saj neto për frymë të popullsisë deri në 9 586 euro. Këtë e shkroi në profilin e vet në Facebook Kryeministri Bojko Borisov, duke u mbështetur te një studim i kompanisë gjermane të..

14.10.20 10:22 |
Ministrja Marijana Nikollova

Në sektorin e turizmit janë ruajtur 29 000 vende pune

Megjithë goditjen e madhe kundër degës turistike për shkak të Covid-19, në Bullgari janë ruajtur 29 000 vende pune, bëri të Ministrja e Turizmit Marijana Nikollova në Plovdiv. Ajo e vizitoi qytetin me rastin e hapjes së vitit të ri akademik në..

05.10.20 12:59 |

Një hua prej 25 mln eurosh do të destinohet për përmirësimin e mjedisit urban në Bullgari

Banka Evropiane e Investimeve dhe Fondi FLAG /Fondi për organet e vetëqeverisjes në Bullgari/ nënshkruan një marrëveshje për hua me vlerë 25 mln euro për inkurajimin e rinovimit dhe rimëkëmbjen e qyteteve në Bullgari. Fondi FLAG do të shtojë..

30.09.20 12:49 |

Startoi masa e rinovuar “60/40”

Nga 15 korriku fillon parashtrimi i dokumenteve nga ana e punëdhënësve për ndihmën shtetërore në kuadrin e masës së rinovuar “60/40”. Ajo u zgjat deri më 30 shtator 2020. Pritet që zgjatja e masës të ruajë të ardhurat e 300 000 vetave...

15.07.20 16:05 |

Një firmë gjermane hapi uzinë të re në Pazarxhik

Kryeministri Bojko Borisov inauguroi në Pazarxhik(Bullgari Jugore) një bazë të re të prodhimit të firmës gjermane nga sektori automobilistik “Ariete-Logistics”. “Në kushtet e pandemisë hapet një uzinë e re me 1000 vende pune... Investimi i..

03.07.20 16:43 |

240 mijë njerëz nuk do të humbin punën e tyre për shkak të masës së qeverisë “60/40”

Pothuaj 240 mijë janë punëtorët, të cilët do të mbeten në vendet e tyre të punës falë masës së qeverisë “60/40”. Këtë e informuan nga Ministria e Punës dhe Politikës Sociale. 14 351 janë aplikimet e paraqitura në Ministri nga punëdhënësit, të cilët..

28.05.20 12:06 |
Ministrja Denica Saçeva

Në krizën kundër Covid-19 shteti do të shpëtojë 170 000 vende pune

170 000 vende pune mund të shpëtohen në saje të masës 60/40. Sipas saj shteti u paguan punëdhënësve 60% të pagës dhe sigurimeve të kontributeve shoqërore të personelit të tyre, që të mos i pushojnë nga puna. Sipas fjalëve të Ministres së Punës..

19.05.20 16:12 |

Një konsorcium aziatiko-evropian investon 200 mln dollarë në ndërtimin e një uzine për automjete elektrike

Një konsorcium aziatiko-evropian ka në plan të ndërtojë një uzinë për automjete elektrike në Bullgari. Memorandumi për planet për ndërtimin e uzinës në Bullgari u nënshkrua në prani të Zëvendëskryeministres dhe Ministres së Politikës Ekonomike dhe..

12.12.19 18:44 |

BOSCH hapi një qendër inxhinierie në Bullgari

Kompania BOSCH hapi një qendër të vet inxhinierie në Sofja Teh Park. Atje tashmë janë emëruar 200 specialistë në fushën e teknologjive të informacionit. Ata do të përpunojnë produkte të software-it për industrinë automobilistike. Është planifikuar që..

08.10.19 13:24 |
Всички новини: днес | вчера