Eмисия новини
от 18.00 часа

Gjykata nuk e konsideron jokushtetuese ndihmën ushtarake për Ukrainën

Gjykata Kushtetuese hodhi poshtë kërkesën e 50 përfaqësuesve të popullit nga Legjislatra e 48-të të Kuvendit Popullor për shpalljen jokushtetuese të dy vendimeve të parlamentit, nga nëntori dhe dhjetori 2022, për të ofruar mbështetje ushtarake dhe..

07.03.23 18:59 |

Ndihma ushtarake e Bullgarisë për Ukrainën do të shqyrtohet nga Gjykata Kushtetuese

Gjykata Kushtetuese hapi një procedurë me kërkesë të 50 deputetëve ng “Vëzrazhdane” dhe “BSP për Bullgarinë” për të shpallur jokushtetues vendimin e parlamentit për të ofruar mbështetje ushtarake dhe ushtarako-teknike për Ukrainën dhe për të forcuar..

09.01.23 18:06 |
Dragomir Stojnev

Parlamenti pranoi me lexim të parë që shteti të caktojë drejtorin e tij në rafineri

Nëse është e nevojshme, shteti mund të marrë kontrollin e rafinerive të naftës në Bullgari. Kjo u pranua nga deputetët me lexim të parë. Sipas ndryshimeve, kontrolli do të bëhet nga ministri i еkonomisë, i cili do të ketë të drejtën të emërojë një..

20.12.22 19:46 |
Ilijana Jotova

Mospranimi i Bullgarisë në Shengen është sërish politik

“Vendimi për anëtarësimin e Bullgarisë në zonën Shengen është sërish politik”, tha nënpresidentja Ilijana Jotova në Universitetin Veliko Tarnovo në lidhje me veton e pritur të Holandës dhe Austrisë për hyrjen e vendit tonë në Shengen. Ajo theksoi se..

07.12.22 17:15 |

Eurodeputetët bullgarë pyesin se cilat mund të jenë arsyet e vetos për të hyrë në Shengen

Socialistët bullgarë në Parlamentin Evropian iniciuan një letër drejtuar vendeve anëtare të BE-së, në të cilën pyesin se për çfarë arsye mund të vendoset vetoja për anëtarësimin e vendit tonë në Shengen. Letra u nënshkrua nga 73 eurodeputetë nga të..

06.12.22 19:38 |

Nënë u shpallën kundër ndihmës ushtarake bullgare për Ukrainën

Iniciativa e sapokrijuar civile “Nënat kundër luftës” i dorëzon Kuvendit Popullor dhe Këshillit të Ministrave një nënshkrim kombëtar me kërkesën për të anuluar vendimin e deputetëve nga 3 nëntori 2022, përkatësisht që Bullgaria t’i japë ndihmë..

11.11.22 15:33 |

Këshilli i Ministrave propozon që lëndët djegëse të prodhuara në rafinerinë bullgare të eksportohen

Politika e qeverisë së përkohshme në përpunimin dhe eksportin e karburanteve synon të sigurojë çmime më të mira për konsumatorët dhe në përputhje me kuadrin ligjor të BE-së. Këtë e deklaroi para gazetarëve zëvendëskryeministri për politikën ekonomike..

01.11.22 19:40 |

Parlamenti lehtësoi mundësinë për miratimin e vendimeve në sallën plenare

Deputetët lehtësuan mundësinë për marrjen e vendimeve në sallën plenare duke ndryshuar rregulloren për organizimin dhe veprimtarinë e Kuvendit Popullor. Në të thuhet se numri i votave të nevojshme për të miratuar një projektligj do të përcaktohet nga..

01.11.22 18:48 |

Rusia kërcënon të ndërpresë gazin nëse Evropa vendos një tavan në çmimin e naftës

Rusia paralajmëroi se do të ndalojë eksportin e gazit në Evropë nëse Kontinenti i Vjetër përpiqet të vendosë një tavan mbi çmimin e naftës. Drejtori ekzekutiv i “Gazprom”, Aleksej Miller, e arsyetoi kërcënimin me kontratat aktuale në të cilat çmimi i..

17.10.22 09:26 |

Bullgaria forcon regjimin e hyrjes për shtetasit rusë

Këshilli i Ministrave miratoi një vendim sipas të cilit mbajtësit e pasaportave të vlefshme diplomatike dhe të shërbimit nga Rusia nuk do të kenë më të drejtë të hyjnë, të dalin, të kalojnë tranzit dhe të qëndrojnë përkohësisht në vendin tonë pa vizë...

12.10.22 16:48 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна