Eмисия новини
от 00.00 часа

Pjesa dërmuese e bullgarëve preferuan Bullgarinë për pushimin veror

Gjatë stinës së kaluar verore 69.2 për qind prej bullgarëve zgjodhën të pushojnë në Bullgari. Këtë e tregon një anketim i “Gallëp Interneshënëll” realizuar bashkë me Bordin Kombëtar të Turizmit zhvilluar në telefon ndër 1000 bullgarë. Sipas të dhënave..

19.10.20 14:09 |

Stina dimërore turistike është nën pikëpyetje

Ka të ngjarë që stina dimërore turistike të mos realizohet, ashtu skiç ndodhi kjo me stinën verore për shkak të Covid-19. Këtë e tha kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell Kunçev gjatë konferencës vjetore organizuar nga Travëll Akademi nën..

09.10.20 13:57 |

Festival Ballkanik Ndërkombëtar i Verërave organizohet në Sofje

Nga 17 deri më 19 shtator në Sofje organizohet Festivali Ballkanik Ndërkombëtar i Verërave. Kjo njoftohet në sajtin e Dhomës Tregtar Industriale Bullgare. Në hapësirën para Pallatit Kombëtar të Kulturës do të organizohen tenda të cilat do të..

12.09.20 15:06 |

7 ide për një fundjavë të paharrueshme në rrethinat e qytetit Bellogradçik

Qyteti Bellogradçik është një qytet i vogël, i vendosur ndër shpatat e malit Stara Pllanina në Bullgarinë Veriperëndimore. Ai është i njohur me çuditë e tij natyrore si dhe me mundësitë për një pushim aktiv në ajër të pastër. Shikoni 7 propozimet tona..

13.08.20 14:26 |

A do të shpëtojë TVSH-ja e pakësuar degët nga falimentimi

Në sfondin e protestave antiqeveritare, kabineti pakësoi përkohësisht nga 20 deri më 9% normën e tatimit për verën dhe për birrën në lokale. Motivi i grupeve parlamentare të “Patriotëve të Bashkuar” dhe “Volja”, të cilat e parashtruan këtë kërkesë, qe..

04.08.20 13:34 |

Burimet minerale, kultura, historia dhe vera do të tërheqin në Bullgari turistët japonezë

“Isha shumë i befasuar nga destinacionet dhe atraksionet e shumta në Bullgari.” Këtë e deklaroi Ambasadori i Japonisë në Bullgari Hiroshi Narahira, pasi u njoh me mundësitë për turizëm shëndetësor në Bullgari. Ato u prezantuan nga kryetarja e..

03.08.20 19:58 |

Eksporti i verës bullgare ruhet megjithë pandeminë

Megjithë pandeminë e koronavirusit eksporti i verës bullgare për gjysmën e parë të vitit 2020 ruhet si në vitet e kaluara. Në disa tregje tradicionale, si në Kinë për shembull, është konstatuar ulje, por ajo kompensohet me shitje në shtete të..

25.07.20 09:15 |
Vitosha

Festa Verore Vitosha mbledh adhuruesit e malit

Megjithë shirat e dendura edicioni i gjashtë i Festës Verore Vitosha mblodhi në një vend adhuruesit e sportit dhe malit. Më se 200 veta morën pjesë në garat e vrapimit malor dhe çiklizmit malor.

19.07.20 14:42 |

Një kantinë vere bullgare është në Top 50 të destinacioneve më të mira botërore të verës

Një kantinë vere në Mellnik zuri vendin e 39 në klasifikimin World’s Best Vineyards për vitin 2020. Kantina bullgare gjendet për herë të parë ndër 50 destinacionet më të mira të verës në botë, si Bordo, Napa Valej, Toskana, Stelenbosh, Zelanda e..

17.07.20 17:57 |

Në qytetin Çepellare po e rinisin stinën verore

Me zhurmën e motoçikletave po e hapin stinën verore në vendpushimin e malit të Rodopeve. Ditën e shtunë banuesit dhe miqtë  e qytetit Çepellare do të shijojnë shoun e parë të këtij lloji me motorë të markës legjendare “Harley-Davidson”. Në mëngjes..

11.07.20 07:00 |
Всички новини: днес | вчера