Eмисия новини
от 06.00 часа

“Së bashku për Ukrainën” sonte në eterin e Radios Kombëtare Bullgare

Mediat publike në Bullgari /Radioja Kombëtare Bullgare dhe Televizioni Kombëtar Bullgar/, bashkuan forcat dhe në bashkëpunim me Teatrin Popullor "Ivan Vazov" organizuan një fushatë bamirësie në mbështetje të të vuajturve nga lufta në Ukrainë. Ajo..

28.03.22 06:15 |

Orkestra Simfonike e Radios Kombëtare Bullgare me një koncert në kujtim të viktimave të luftës në Ukrainë

Orkestra Simfonike e Radios Kombëtare Bullgare do të mbajë koncertin e saj të radhës më 11 mars në sallën e kryeqytetit “Bullgaria”. Violinistja Lia Petrova do të jetë soliste në Koncertin për Violinë dhe Orkestër të kompozitorit britanik William..

11.03.22 11:36 |

Pandemia rrit rrezikun e shfrytëzimit të punës

Sot në botë ka më shumë skllevër se në çdo kohë tjetër në historinë njerëzore. Këtë e dëshmojnë dhe të dhënat e Organizatës Ndërkombëtare të Punës të Kombeve të Bashkuara nga viti 2021, sipas të cilave më shumë se 25 milionë njerëz jetojnë në një..

20.01.22 07:15 |

Pazari “Një libër për shpresën” mbledh fonde për viktimat e dhunës

Në qytetin Silistra pranë lumit të Danubit u shitën më shumë se 400 libra në një pazar bamirësie në mbështetje të viktimave të dhunës në familje dhe trafikimit të qenieve njerëzore. Veprat letrare janë dhuruar nga qytetarë të Silistrës disa ditë para..

24.12.21 15:04 |

Ekspertët ndërkombëtarë konstatuan shkelje në zonën e aksidentit në autostradën Struma

Nga ekspertiza e gjendjes së rrugës para se të ndodhë aksidenti i rëndë me autobusin maqedonas në autostradën Struma të Bullgarisë, e kryer nga një auditim ndërkombëtar, u konstatua se parmakët e sigurisë nuk janë vendosur në përputhje me kërkesat...

02.12.21 11:18 |

Dhuna në familje – një pandemi e fshehur në ditët e Covid-19

Sipas Agjencisë Evropiane për të Drejtat e Njeriut (FRA) dhe Organizatës Botërore të Shëndetësisë /OBSH/, një në tre gra është viktimë e dhunës dhe që nga fillimi i masave kundër epidemisë dhe izolimit, situata është përkeqësuar në shumë shtëpi...

27.11.21 09:25 |

Vazhdojnë hetimet për aksidentin me autobusin maqedonas në Bullgari

Një trup tjetër është gjetur gjatë kontrollit shtesë të autobusit me qytetarë të Republikës së Maqedonisë së Veriut, i cili u rrëzua në autostradën “Struma”. Kështu, numri i viktimave në aksidentin e rëndë rrugor u bë 45, siç ishte..

26.11.21 13:48 |
Kryemyftiu Mustafa Haxhi

Myslimanët do të përkujtojnë të vdekurit në fshatin Rojak dhe në autostradën Struma

Më 26 nëntor, në të gjitha xhamitë në Bullgari do të ketë lutje dhe përkujtim për të vdekurit tragjikisht në shtëpinë e të moshuarve në fshatin Rojak të rajonit të Varnës dhe në autobusin e djegur maqedonas në autostradën Struma . Kryemyftiu..

26.11.21 10:40 |

Shpëtimtari i të mbijetuarve nga djegia e autobusit maqedonas është shtetas serb

Një nga të mbijetuarit e aksidentit tragjik të autobusit maqedonas në autostradën e Strumës, Lulëzim Sulejmani, është shtetas serb nga Presheva. Nga spitali i urgjencës Pirogov në Sofje, ai tha për televizionin shqiptar Klan se fatmirësisht ka qenë..

24.11.21 15:49 |
Ministri maqedonas Bujar Osmani

Po vazhdon kujdesi për të mbijetuarit nga aksidenti në autostradën “Struma”

Tre mjekë ligjorë nga Instituti i Mjekësisë Ligjore në Shkup i janë bashkuar ekipit të ekspertëve në Sofje për autopsi dhe identifikimin e trupave të qytetarëve nga Maqedonia e Veriut që vdiqën në aksidentin në autostradën “Struma” , tha..

24.11.21 11:41 |
Всички новини: днес | вчера