Eмисия новини
от 03.00 часа

Kulmi i pandemisë në Bullgari do të vazhdojë edhe 2-3 javë të tjera

Ky është kulmi i fundit i epidemisë me Covid -19 në Bullgari, i cili pritet të vazhdojë për 2-3 javë të tjera. Këtë e komentoi për BNT Kryeinspektori Shëndetësor Shtetëror Doc. Angell Kunçev. Sipas tij, në pranverë dhe verë do të kemi një periudhë..

06.03.21 13:38 |

Po aplikohen masa lokale kundra përhapjes së virusit

Vala e tretë e shpërndarjes së koronavirusit tanimë është fakt dhe pikërisht asaj i dedikohet tendenca për një rritje graduale të sëmundshmërisë dhe zënies së shtretërve spitalor në Bullgari, shpalli në brifingun e rregullt për situatën aktuale..

04.03.21 15:05 |

Kur robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje

Kur kontakti midis njerëzve duhet të jetë minimal robotët shpëtojnë jetë dhe ndërmarrje. Sidoqoftë kur kriza me koronavirusin do të mbarojë a nuk do të rrisin prapë papunësinë? Gjithnjë e më shumë veprimet tona të përditshme po..

15.02.21 07:15 |

Maskat e tipit FFP-2 ose FFP-3 kanë mbrojtje të plotë ndaj koronavirusit

Maska më e besueshme për mbrojtje ndaj koronavirusit për momentin është maska e tipit FFP-2 ose FFP-3. Këtë e tha për BNR-Varna Prof. Penka Petrova, drejtoreshë e Institutit të Mikrobiologjisë në Akademinë Bullgare të Shkencave. Ato përmbajnë katër..

08.02.21 17:16 |

Variantet e reja të Covid-19 përmbajnë më shumë se një mutacion

Javën e kaluar, shkencëtarët britanikë paralajmëruan se më shumë se 4 000 lloje të Sars n'cov-2 po qarkullojnë aktualisht nëpër botë, dhe lloji britanik, i cili është shumë më ngjitës, tashmë po qarkullon në Bullgari. Në një intervistë për Nova..

06.02.21 12:27 |
Prof. Andrej Çorbanov

Më se gjysma e bullgarëve tashmë kanë imunitet kolektiv kundër Covid-19

Imuniteti kolektiv fillon të funksionojë. Mbi 50 për qind e njerëzve nuk do të reagojnë ndaj virusit, sepse ata janë imunë nga takimet e mëparshme me koronavirusët. Ne shohim vende me masa drastike në të cilat situata nuk është më e mirë sesa në..

25.01.21 18:21 |

Masat kundër Covid-19 bllokuan gripin sezonal

Deri më tani, nuk ka viruse të provuara të gripit në laboratorin tonë, gjë që është e pazakontë. Epidemia e gripit zakonisht fillonte në këtë periudhë të vitit, komentoi Prof. Nelli Korsun për bTV. Si drejtuese e Laboratorit Kombëtar të Referencës..

25.01.21 15:04 |
Dr. Zheljazko Arabaxhiev

Pacientët me sëmundje onkologjike duhet të vaksinohen

Pacientët me kancer duhet të imunizohen gjithashtu kundër koronavirusit, tha për bTV Dr. Zheljazko Arabaxhiev, shef i departamentit të onkologjisë mjekësore në Axhëbadem City Klinikë të Spitalit Tokuda. Sipas tij, është e vështirë të thuhet se..

23.01.21 12:18 |
Bojko Borisov

Nuk ka rregulla të përbashkëta për veprim kundër pandemisë në BE

Fatkeqësisht, virusi bën mutuacione dhe nuk ka asnjë rregull të përgjithshëm për t’u ndjekur, komentoi Kryeministri Bojko Borisov pas mbledhjes online të Këshillit të Evropës. Shtetet anëtare veprojnë në përputhje me rrethanat. Mënyra aktuale e..

22.01.21 10:37 |

Shtami britanik do të përkeqësojë situatën pandemike

Para lehtësimit të pritshëm të masave kufizuese kundër pandemisë, autoritetet shëndetësore paralajmërojnë se një shtrëngim tjetër është i mundur nëse lloji i ri i koronavirusit, nga Britania e Madhe, përhapet në Bullgari. “Të gjithë duhet të jenë të..

20.01.21 11:29 |
Всички новини: днес | вчера