Eмисия новини
от 00.00 часа

Danimarka ndalon fluturimet e pasagjerëve

Nga 9 deri më 17 janar përfshirë, Danimarka ndalon të gjitha fluturimet e pasagjerëve në territorin e saj, përveç atyre në të cilat të gjithë udhëtarët kanë paraqitur test negativ për Covid-19, njoftoi Ministria e Jashtme. Prova duhet të kryhet 24..

09.01.21 13:47 |
Velizar Shivarov

Vaksinat do të zgjasin të paktën gjashtë muaj

Ata që vaksinohen kundër Covid-19 do të mbrohen për të paktën gjashtë muaj, tha imunologu Prof. Velizar Shivarov për RKB. Sipas tij, sa më shumë njerëz do të vaksinohen, aq më mirë. "Qëllimi i programit të vaksinimit është të minimizojë qarkullimin..

08.12.20 17:54 |

40 për qind prej bullgarëve e konsiderojnë Covid-19 armë biologjike

40 për qind nga bullgarët janë të mendimit se koronavirusi është një armë biologjike krijuar për të zvogëluar popullsinë e Tokës. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi i Agjencisë “Trend”. 33 për qind nga të anketuarit mendojnë se..

24.11.20 16:04 |


Bojko Borisov

Bullgaria pret që BE të tregojë unitet kundër pandemisë

Përpara video konferencës së udhëheqësve të BE-së, Kryeministri Bojko Borisov foli në telefon me Kancelaren gjermane Angela Merkel, transmetoi BTA. Ai falënderoi Presidencën Gjermane për arritjen e një marrëveshje me Parlamentin Evropian mbi..

19.11.20 18:52 |

Pandemia në Bullgari – kronologji dhe aktualitete

Kaloi pothuajse një vit që kur u regjistrua rasti i parë i Covid-19 në Kinë, ndërsa ekspertët në gjithë botën ende po kërkojnë masat për kufizimin e përhapjes së virusit. Kur në mesin e marsit në Bullgari u shpall gjendja e jashtëzakonshme,..

18.11.20 15:40 |

Ditën e festës së tyre profesionale policët dalin në protestë

Policët dalin në protestë në Sofje në ditën e festës së tyre profesionale – 8 nëntorit – Ditës së Kryeengjëllit Mihaill. Ata insistojnë për rritjen me 30 për qind të pagave në sistemin e Ministrisë së Punëve të Brendshme. Pakënaqësia e..

08.11.20 11:47 |

Parashikohet Covid-19 të përfshihet në urdhëresën për rrezikun në kushtet e punës

Projekt për ndryshimin dhe shtimin e urdhëresës për mbrojtjen e punëtorëve të rrezikuar nga agjentë biologjikë në vendin e punës parashikon që virusi Covid-19 të regjistrohet si një patogjen njerëzor me rrezik të lartë. Korrigjimet në..

02.11.20 13:49 |
Bojko Borisov

Kryeministri bëri thirrje për mobilizimin dhe për respektimin e masave

Mjekë, infermiere dhe sanitarë prapë dolën për të protestuar para spitaleve sepse koroanvirusi u kthye me një forcë të re. “ Ekipet të cilat shpëtojnë jetë bëjnë thirrje të sillemi me përgjegjësi ”, shkroi në profilin e tij social..

28.10.20 09:42 |

A është Covid – 19 një stigmë në Bullgari?

Përpara më shumë se 8 muajve, kur në Bullgari vendosën gjendjen e jashtëzakonshme, e cila kishte për qëllim të ndalojë shpërndarjen e Covid-19, qëndrimet publike u ndanë që nga njerëzit e frikësuar deri në palcë deri tek ata të cilët e mohojnë..

23.10.20 07:10 |

Analizues politikë shohin një rirregullim të mjedisit politik në Bullgari

Mbi 100 ditë vazhdojnë protestat nën dritaret e pushtetit në Sofje, si dhe në qytetet e mëdha në vend me kërkesë për dorëheqje të qeverisë dhe të prokurorit të përgjithshëm Ivan Geshev. Gjatë ditëve të fundit  ndaj pakënaqësisë civile u bashkuan..

19.10.20 15:26 |
Всички новини: днес | вчера