Eмисия новини
от 19.00 часа
Nikollaj Denkov

Ministri i Arsimit është kundër pushimeve të gjata dhe vitit të shkurtër shkollor

Nuk ka rrezik nga mbyllja e shkollave për shkak të faturave të larta të energjisë elektrike dhe ngrohjes. Është i mundur aktualizim i buxhetit për të mbështetur shkollat ​​në fillim të vitit të ri shkollor dhe të sezonit e ardhshëm të ngrohjes...

25.05.22 15:22 |

Në Ministrinë e Arsimit dhe Shkencës po diskutohen tre opsione për fillimin e vitit shkollor

Ministria e Arsimit po diskuton tre opsione për fillimin e vitit shkollor – më 1, 7 ose, si më parë, 15 shtator. Arsyeja e rishikimit të mundshëm të datës është fakti se nxënësit bullgarë studiojnë më pak dhe pushojnë më gjatë në krahasim me..

10.03.22 16:55 |

Zilja e parë e shkollës bie në të gjithë vendin

Viti i ri shkollor filloi në të gjithë vendin në përputhje me masat anti-epidemike. Gjithsej 2357 shkolla mirëpritën mbi 706 000 nxënës - gati 59 000 prej të cilëve janë nxënës të klasës së parë. Në fjalën e tij përshëndetëse për nxënësit,..

15.09.21 15:28 |

Stefan janev do të jetë përsëri kryeministër në detyrë

Në qytetin Gabrovo, në hapjen e vitit shkollor, Stefan Janev njoftoi se ai pret të kryesojë qeverinë e ardhshme të përkohshme. Kryeministri në detyrë tha se do të ketë ndryshime në përbërjen e kabinetit të tretë të Presidentit Rumen Radev. Qeveria..

15.09.21 13:29 |

Viti i ri shkollor vjen me dy fytyra - gëzim për nxënësit dhe frikë nga e ardhmja për disa prindër

Sipas traditës, shkollat në Bullgari hapin dyer më 15 shtator. Fillimi i vitit shkollor deri tani është shënuar si një festë, në të cilën fëmijët dhe mësuesit me padurim kapërcejnë pragun e shkollës. Por, korona-kriza la vulën e vet dhe mbi normat..

15.09.21 06:45 |

Prindërit janë të gatshëm për të protestuar nëse fëmijët nuk mësojnë në dhomat e klasës

Në një letër drejtuar institucioneve shtetërore, shoqata e prindërve “Ta mbajmë shkollën si qendër për fëmijë” kërkoi që viti shkollor të fillojë në dhomat e klasës. Përndryshe, do të organizohen protesta, paralajmërohet në letër. “Me ritmin..

25.08.21 18:05 |
Danço Pençev

Masa të reja kundër epidemisë në Sofje

Kufizimet e reja do të hyjnë në fuqi në Sofje për shkak të rritjes së njerëzve të infektuar me Covid, tha drejtori i Inspektoratit Shëndetësor Rajonal të Sofjes Danço Pençev për bTV. Nga 11 gushti, palestrat, restorantet dhe teatrot do të funksionojnë me..

10.08.21 12:23 |

Nuk është e qartë nëse viti shkollor do të fillojë në dhomat e klasës

Në fund të gushtit, do të jetë e qartë se si do të fillojë viti shkollor nga distanca ose në dhomat e klasës, tha për BNR Ministri i Arsimit Prof. Nikollaj Denkov. U bë gjithçka e mundur për të informuar punonjësit e arsimit që të vaksinohen, por..

03.08.21 13:23 |

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike në shkollë të të gjithë nxënësve

Viti shkollor do të përfundojë me praninë fizike të të gjithë nxënësve pas diplomimit të maturantëve. Provimet e vlerësimit të jashtëm dhe të maturës do të mbahen në shkolla dhe asnjë material mësimor nuk do të hidhet. Kjo u tha në Veliko Tarnovo..

05.05.21 13:41 |

Nuk ka rrezik për anulimin e vitit shkollor

Dr. Julian Petrov nga sindikata "Edukimi" bëri thirrje para Televizionit Kombëtar Bullgar /BNT/ për të zgjedhur mësimin në distancë për të gjithë vendin. Nuk përjashtohetmundësia për të mësuar edhe në verë, por në këtë fazë nuk ka rrezik që viti..

24.11.20 10:30 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера