Eмисия новини
от 02.00 часа

Frika për shpëtim dhe mbijetesë do të ndikojë seriozisht mbi votat e zgjedhësve

Fushata zgjedhore për zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill në vendin tonë nuk ka filluar ende, por ekspertët dhe vëzhguesit politikë tanimë po bëjnë prognozat e veta. Ndaj momentit ato janë më tepër për karakterin e fushatës së ardhshme dhe jo kaq..

17.02.21 15:08 |

“Fondi kundër korrupsionit” do të studiojë votën e kontrolluar dhe të shitur në zgjedhje

Organizata joqeveritare “Fondi kundër korrupsionit” do të studiojë ndikimin e votës së kontrolluar dhe të blerë në zgjedhjet politike në Bullgari. Rezultatet e para të studimit do të shpallen disa ditë para zgjedhjeve parlamentare më 4 prill,..

25.01.21 14:09 |

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti caktoi zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare për datën 4 prill

Në një fjalim të posaçëm ndaj bullgarëve Presidenti Rumen Radev shpalli se cakton zgjedhjet e ardhshme parlamentare për datën 4 prill 2021, një javë pas datës së parë të mundshme pas skadimit të mandatit të Parlamentit, nënvizoi Kreu i Shtetit...

14.01.21 18:28 |
Rumen Radev

Presidenti Radev insiston në një fushatë të barabartë paraelektorale

Gjatë një serie takimesh mbi organizimin dhe zhvillimin e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare, Presidenti Rumen Radev theksoi se “është e rëndësishme të ketë një fushatë të barabartë zgjedhore në mënyrë që bullgarët të kenë përfaqësimin e tyre..

09.01.21 15:20 |

A e përvëluan zgjedhjet në SHBA dëshirën për votim makinerik në Bullgari?

Pas zgjedhjeve në Shtetet e Bashkuara, përfytyrimet e shumicës së bullgarëve për shprehje të sinqertë dhe të drejtë  të vullnetit të lirë u shembën. Vet mendimi që ndokush të marrë 100% nga votat ose aktiviteti zgjedhur të jetë 100%, sjell kujtime..

13.11.20 16:02 |

Siguria e votës – garanci kryesore për qetësinë politike

Pavarësisht nëse do të jenë përpara afatit ose të rregullta, mënyra në të cilën do të zhvillohen zgjedhjet për Legjislaturën e ardhshme të 45 të Kuvendit Popullor në Bullgari, zgjon frikësime serioze për sinqeritetin dhe për transparencën e tyre..

28.10.20 15:31 |
Kampingu termal - Velingrad

Velingrad dhe Silistar janë fitimtarë në klasifikimin #BestBGcamp2020

Për vit të gjashtë të radhës u zhvillua Klasifikimi Vjetor i Kampingjeve në Bullgari #BestBGcamp2020, organizuar nga Camping.bg. Çmimin   “Kamping i dashur në brendësinë e vendit” e morri kampingu i ri termal në qytetin Velingrad , kurse për një..

06.10.20 13:19 |
Iskren Veselinov dhe Daniella Daritkova

U mblodhën votat e domosdoshme për Kushtetutë të re

U mblodhën 120 votat e domosdoshme për paraqitjen e projektit për Kushtetutë të re. Këtë e njoftuan në një konferencë të përbashkët për shtypin partitë GERB dhe VMRO. Para kësaj ata arritën pajtim për projektin për Kushtetutë të re hartuar nga..

02.09.20 17:32 |
Всички новини: днес | вчера