Eмисия новини
от 14.00 часа

U shpallën rregullat për listat e votuesve

Komisioni Qendror Zgjedhor vendosi rregullat për listat e votuesve për zgjedhjet parlamentare të 4 prillit. Listat e votimit do të përpilohen nga kryetarët e bashkive dhe administratat komunale në adresë të përhershme. Personat që aplikojnë për të..

19.02.21 12:37 |

Frika për shpëtim dhe mbijetesë do të ndikojë seriozisht mbi votat e zgjedhësve

Fushata zgjedhore për zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill në vendin tonë nuk ka filluar ende, por ekspertët dhe vëzhguesit politikë tanimë po bëjnë prognozat e veta. Ndaj momentit ato janë më tepër për karakterin e fushatës së ardhshme dhe jo kaq..

17.02.21 15:08 |

63 shtete lejojnë zhvillimin e zgjedhjeve parlamentare të Bullgarisë në territorin e tyre

Ministria bullgare e Punëve të Jashtme ka marrë pëlqimin e 63 shteteve për zhvillimin e zgjedhjeve tona parlamentare në territorin e tyre më 4 prill të këtij viti, njoftoi MPJ. Ndër to janë Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, si dhe SHBA-ja,..

13.02.21 12:14 |

13 934 janë deklaratat e parashtruara deri tani për votim jashtë shtetit

Kemi 13 934 aplikime të konfirmuara nga bashkatdhetarët tanë për të votuar jashtë vendit. 3277 aplikacione janë dorëzuar nga Britania e Madhe, 2759 nga Gjermania, 1390 nga Spanja, 950 nga SHBA-ja. Kjo u njoftua në një konferencë nga..

11.02.21 15:38 |

Tashmë 57 vende ranë dakord të organizohen zgjedhje parlamentare bullgare në territorin e tyre

Deri më tani, Ministria e Punëve të Jashtme (MPJ) ka marrë pëlqimin nga 57 vende për të hapur qendrat e votimit në territorin e vet për zgjedhjet e ardhshme parlamentare në Bullgari, njoftoi MPJ. Kushti është që votimi të mbahet në përputhje të..

06.02.21 13:48 |

Njerëzit në karantinë, ose në spital do të mund të votojnë në kuti të lëvizshme votimi

Deputetët miratuan përfundimisht ndryshimet në Ligjin për gjendjen e jashtëzakonshme. Sipas tyre njerëzit në karantinë, ose në spital do të mund të votojnë në kuti të lëvizshme votimi. Ata duhet të deklarojnë dëshirën e tyre për të votuar në këtë..

28.01.21 14:00 |
Georgi Georgiev

Kërkuam ndihmën e 120 shteteve për të organizuar votën parlamentare

Ministria e Punëve të Jashtme vendosi kontakte me më shumë se 120 vende në lidhje me zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill dhe me mundësinë që bullgarët jashtë vendit të ushtrojnë të drejtën e tyre kushtetuese për të votuar. “Ne do të..

23.01.21 11:59 |

Një sërë të panjohurash për shkak të pandemisë i bëjnë zgjedhjet të paparashikueshme

Zgjedhjet e ardhshme parlamentare më 4 prill do të jenë më të ndryshme se sa votimet e deritanishme. Shkaku është se ato do të mbahen në kushtet e pandemisë. Asnjë institucion ose qeveri as në Evropë as në botë nuk është në gjendje të parashikojë..

22.01.21 06:15 |
Kornelija Ninova

Partia Socialiste Bullgare propozon ndryshime në Kodin Zgjedhor

Partia Socialiste Bullgare po propozon ndryshime në Kodin Zgjedhor për të pastruar listat e votuesve nga “shpirtrat e vdekur” përmes regjistrimit aktiv dhe mbikëqyrjes video të numërimit të fletëve të votimit dhe hartimit të protokolleve. Kjo u..

21.01.21 16:51 |

Komisioni ligjor në Parlament shqyrtoi mundësinë e votimit të qytetarëve në karantinë

Komisioni juridik parlamentar miratoi në lexim të parë korrigjime në Ligjin për gjendjen e jashtëzakonshme, të cilat u japin mundësi qytetarëve në karantinë për të votuar në zgjedhjet e ardhshme parlamentare. Sipas korrigjimeve votimi do të bëhet..

20.01.21 16:16 |
Всички новини: днес | вчера