Eмисия новини
от 22.00 часа

Vullnetarët dhurojnë ushqim për 1300 njerëz në nevojë pranë një spitali të Sofjes

Për më shumë se një vit gati 1300 njerëz merrnin ushqim falas çdo muaj pranë harkut të Spitalit Aleksandrovska në Sofje. “Ideja kryesore ishte të mblidheshin njerëz të gatshëm për të ndihmuar të moshuarit e sëmurë dhe të vetmuar”, tha Dejan..

02.05.21 16:37 |

Prindërit propozojnë që në shkollë të hyjnë mësues-vullnetarë

“Na trajtojnë si pronarë të mbartësve të infeksioneve, të cilët ne duam t’i vendosim në shkollë, që të përhapin sëmundje”, deklaroi para BNR-së Hristina Domozetova, një prej iniciatorëve të letrës së hapur, të cilën disa prindër dhe ekspertë ia..

24.12.20 12:54 |

Për rolin e vullnetarëve nga Kryqi i Kuq Bullgar në luftën me Covid-19

Më 5 dhjetor shënojmë Ditën Ndërkombëtare të Vullnetarizmit. Për herë të parë ajo festohet gjatë vitit 1985 me iniciativë të OKB-së, kur Organizata Botërore fton qeveritë dhe organizatat joqeveritare  në të gjitha vendet të shprehin respektin dhe..

05.12.20 07:05 |
Godina e Akademisë Ushtarake Mjekësore

Një grup i dytë vullnetarësh do t’i ndihmojnë mjekët në spitalet ushtarake

Një grup i dytë prej ushtarakësh nga formacione të ndryshme ushtarake të ushtrisë bullgare do të përfshihen nga 30 nëntori në luftimin e Covid-19, duke i ndihmuar mjekët e Akademisë Ushtarake Mjekësore. Vullnetarët janë shpërndarë në Akademinë..

29.11.20 16:47 |

Lideri i opozitës bëhet sanitare-vullnetare kundër COVID-19

Lideri i opozitës do të bëhet sanitare në Akademinë Mjekësore Ushtarake, deklaroi para BNT kryetarja e PSB Kornelija Ninova. Ajo tashmë e kaloi sëmundjen COVID-19 dhe njoftoi, se menjëherë pas diskutimit të buxhetit alternativ të së majtës në..

22.11.20 10:45 |

Dita e 60 e protestave kalon nën shenjën e festës kombëtare

Protestat me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe të Kryeprokurorit po vazhdojnë nën shenjën e festës kombëtare të Bullgarisë – Bashkimi. Para një reporteri të BNR-së një nga organizatorët e protestës shpalli se “ky është bashkimi i ri i..

06.09.20 17:57 |

Protestat antiqeveritare po vazhdojnë tashmë 60 ditë

Në ditën e festës kombëtare të Bullgarisë – Bashkimi, protestat me kërkesë për dorëheqjen e qeverisë dhe të Kryeprokurorit po vazhdojnë tashmë 60 ditë. Aktualisht nuk ka bllokada në udhëkryqe nga protestuesit. Megjithatë për shkak të..

06.09.20 10:50 |

Shënojmë Ditën Botërore të Dhurimit të Gjakut

Sivjet Dita e Dhurimit të Gjakut kalon me moton “Dhuro gjak, bëje botën një vend më të mirë për të jetuar”. Afro 170 000 veta në Bullgari kanë dhuruar gjak gjatë vitit të kaluar. Mirëpo, që nga fillimi i vitit ka një ulje të madhe të numrit..

14.06.20 13:44 |

Kryqi i Kuq i Rinisë Bullgare ka nevojë për studentë të mjekësisë, të cilët të punojnë si vullnetarë në luftimin e Covid-19

Kryqi i Kuq i Rinisë Bullgare bëri të ditur se me iniciativë të Ministrisë së Shëndetësisë fillon fushatë për regjistrimin e studentëve të mjekësisë si vullnetarë në luftimin e pandemisë së Covid-19. Pritet që kjo të rritë nivelin e gatishmërisë në rast..

09.04.20 12:47 |

Vullnetarët e Kryqit të Kuq Bullgar – “ushtarët” humanë në shërbim të shoqërisë

“ Vullnetarizmi është fuqia më e madhe e organizatës sonë ”, deklaroi Kryetari i Kryqit të Kuq Bullgar akad. Hristo Grigorov. “ Pavarësisht nga karantina aktualisht ne ushqejmë 320 000 bullgarë me mjetet e një programi evropian. Kjo ndodh nëpërmjet 300..

01.04.20 11:45 |
Всички новини: днес | вчера