Eмисия новини
от 07.00 часа

U ngrit tatimi mbi fitimin për kompanitë me xhiro vjetore mbi 750 milionë euro

Biznesi i madh do të duhet të paguajë 5% tatim fitimi shtesë, por me lehtësim 8% nëse investon në aktive të qëndrueshme materiale. Kjo u vendos përfundimisht nga parlamenti në lexim të dytë me ndryshime në ligjin e tatimit mbi të ardhurat e..

13.12.23 11:53 |

Xhirot në qytet prezantojnë historinë e godinave deri në vitet 40-të të shekullit XX

Në kryeqytetin bullgar ka mbi 1400 objekte të cilat janë pjesë e trashëgimisë së paluajtshme kulturore. Prej tyre vetëm 600 kanë status mbrojtjeje – shpjegon Ljubomir Georgiev, ish drejtor i Shoqatës Bashkiake “Sofijaplan”. Procedura të ngadalta..

14.03.22 07:15 |

Qarkullimi i Bursës Bullgare u rrit me 106 për qind në vitin 2021

Bursa Bullgare regjistroi vitin 2021 si një nga vitet më të suksesshme në historinë e saj, me një xhiro prej 819 milionë leva. Kjo paraqet një rritje prej 106 për qind krahasuar me vitin e mëparëshëm 2020, njoftojnë nga bursa. Numri i..

20.01.22 17:35 |
Levon Hamparcumjan

“Bota është nën riparim” që është një shans për ekonominë bullgare

Forumi Bullgar i Liderëve të Biznesit shpërndau çmimet e tij për biznesin e qëndrueshëm me përgjegjësi shoqërore në vitin 2020. Kryetari i organizatës Levon Hamparcumjan vuri në dukje vështirësitë e shkaktuara nga pandemia, por gjithashtu vuri në..

11.06.21 11:16 |

Biznesi kërkoi barazi në ndihmën e Covid

Dhoma Bullgare e Tregtisë këmbëngul në barazinë e ndërmarrjeve në dhënien e ndihmës për muajt në të cilët ato janë mbyllur për shkak të pandemisë. Kjo thuhet në një deklaratë të dhomës drejtuar kryetares së komisionit të buxhetit në parlament Menda..

04.02.21 17:31 |
Borisllav Haxhiev

Hotelet me 80% ulje të xhiros

Xhiroja e hoteleve është ulur 80% gjatë 2020-ës. Këtë e tha në një intervistë për televizionin bTV Borisllav Haxhiev nga Asociacioni bullgar i Hotelierëve dhe i Pronarëve të Restoranteve. Sipas tij deri në momentin e tanishëm biznesi i hoteleve nuk..

02.12.20 13:30 |

Diplomatë u përfshin në xhiron 100 kilometra të malit Vitosha

Edicioni i 37-të i xhiros 100 kilometra të malit Vitosha mblodhi më se 580 vrapues, transmetoibgathletic.com.Ndër pjesëmarrësit kishte përfaqësues të 22 vendeve duke përfshirë edhe diplomatë të akredituar në Bullgari. Fitues te meshkujt u bë Ivajllo..

27.07.20 09:42 |

Xhiroja “Vitosha 100” organizohet më 24 dhe 26 korrik

Më 25 dhe 26 korrik do të zhvillohet edicioni i 37-të i xhiros 100 kilometrash të malit Vitosha. Veprimtaria është e njohur edhe si “Vitosha 100” dhe është pjesë e nismës “Sofja – kryeqytet evropian i sportit”. Për pjesëmarrje u regjistruan më se 2100..

21.07.20 15:50 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна