Eмисия новини
от 19.00 часа
Selim Hoxhaj

Konsulli i Nderit i Bullgarisë në Shqipëri u dekorua me shenjen e lartë “Dega e dafinës së artë”

Konsulli i Nderit i Republikës se Bullgarisë në Shqipëri Selim Hoxhaj u dekorua me shenjën më të lartë të nderit të Ministrisë së Punëve të Jashtme të Republikës së Bullgarisë “Dega e dafinës së artë”. Dekorata i jepet atij për përpjekjet që bën në..

08.03.21 14:05 |

Një burrë i ri me paralizë cerebrale mbledh fonde për bamirësi

Vitin e shtatë me radhë 36-vjeçari Georgi Simeonov nga qyteti Gorna Orjahovica (Bullgari Qendrore Veriore) u bë Gjyshi i Krishtlindjeve për të përkrahur një njeri në nevojë. Këtë herë bamirësia e tij është për të mbështetur një bashkëqytetar me..

27.12.20 12:46 |

Zemrat na shpien – fushatë e cila ngroh zemrat e të moshuarve të vetmuar

“Nuk ka gjest më të bukur sesa të japësh nga  yti për të varfërit sepse është e lehtë që të jesh i mirë, ndërsa e mira është ngjitëse!” Me këtë apel emocionues Moto Klubi “Vokil” në qytetin bregdetar Varna u bëri thirrje bashkëqytetarëve të..

19.12.20 08:05 |

29 shtatori – Dita Botërore e Zemrës

Me iniciativë të Organizatës Botërore të Shëndetësisë më 29 shënohet Dita Botërore e Zemrës.   Sipas statistikës sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku për mortalitetin e parakohshëm – më se 90 për qind nga vdekjet në botë dhe më se nga 50 për qind..

29.09.20 11:24 |

Kardiologë bullgarë do të analizojnë pasojat e koronavirusit mbi zemrën

Armiku më i madh i zemrës në radhë të parë është frika nga Covid-19, pastaj dhe vet Covid-19. Këtë e pohojnë nga Instituti Bullgar i Kardiologjisë, i cili nis një fushatë kombëtare me qëllim që te pacientë të mjekuar nga Covid-19 të zbulohen..

28.09.20 18:49 |
Всички новини: днес | вчера