Eмисия новини
от 05.00 часа

Është zbuluar një grup kriminal për blerje votash i financuar nga jashtë

Prokuroria njoftoi se është zbuluar një grup kriminal për blerjen e votave. Zëdhënësja Siika Mileva tha se organizata ka funksionuar nga 6 shkurti deri në zgjedhjet e 4 prillit. Grupi është financuar nga një person jashtë BE-së. Ai i ka dërguar..

14.04.21 13:46 |

Po kërkohet çelësi për formimin e një shumice qeverisëse

Pasi sot Fletorja Zyrtare publikoi rezultatet e zgjedhjeve parlamentare si dhe emrat e deputetëve, kurse Kreu i Shtetit Rumen Radev lëshoi një dekret për thirrjen Legjislaturës së 45-të Kuvendit Popullor më 15 prill, vëmendja jonë u është drejtuar..

13.04.21 15:14 |

“Fletorja Zyrtare” publikoi emrat e deputetëve në Parlamentin e ri

Rezultatet e votimit për Legjislaturën e 45-të Kuvendit Popullor, shpërndarja e mandateve dhe emrat e deputetëve u botuan në numrin e sotëm të “Fletores Zyrtare”. Kjo do të thotë se Presidenti Rumen Radev mund të thërrasë Parlamentin e sapo..

13.04.21 09:31 |
Tomisllav Donçev

Partia GERB do të propozojë kabinet

GERB do të propozojë kabinet, megjithë shanset e vogla që ajo të përkrahet , njoftoi në një brifing në centralin e partisë Zëvendëskryeministri Tomisllav Donçev. Megjithëse është forca e parë politike, sipas votës së bullgarëve, partia GERB ka..

12.04.21 15:13 |
Sllavi Trifonov

Reaksioni i parë i partisë “Ka një popull të tillë” pas zgjedhjeve

“Ka një popull të tillë” do ta ndjekë procedurën ligjore. Këtë e shkroi në faqen e vet në Facebook lideri i partisë Sllavi Trifonov, ku shënohet: “Me rastin e pohimeve dhe ofertave të ndryshme politike gjatë disa ditëve të fundit, desha të them: Ka..

07.04.21 17:00 |
Përvan Simeonov

Vota jashtë shtetit kundër sistemit mund të bëhet një tendencë e qëndrueshme

"Bullgaria Demokratike" dhe "Ka një popull të tillë" të showmanit Sllavi Trifonov janë dy partitë me rezultatet më të mira të votimit të bashkatdhetarëve tanë jashtë vendit. Sipas rezultateve përfundimtare , Trifonov u mbështet nga 30.75% e votuesve,..

07.04.21 13:26 |

Gjashtë parti do të hyjnë në Parlamentin e ri, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara

Në Legjislaturën e 45 të Kuvendit Popullor do të hyjnë gjashtë parti, tregojnë të dhënat e 100% prej protokolleve të përpunuara, transmetoi reporterja jonë Cvetelina Stojanova. Në vend të parë është GERB/SDS me 26.18%, pas tyre janë “Ka një..

06.04.21 16:57 |

Pengjet ekonomike të partive në Parlamentin e ardhshëm

Me votën e tyre të fundit bullgarët treguan qartë se duan një ndryshim rrënjësor në qeveri. Për gati një vit ata demonstruan në sheshe qëllimin e tyre për t'u dhënë fund tendencave aktuale politike të cilat e mbështesin statukuon për dekada. Sidoqoftë,..

06.04.21 13:28 |

“Ka një popull të tillë” përkrahet nga të rinjtë, GERB – nga njerëzit e moshës së mesme, BSP – nga të moshuarit

Shumica e votuesve të GERB - 62%, janë në grupmoshën 31-60 vjeç, ndërsa gati 50% e elektoratit të BSP është mbi 60 vjeç. 33% e mbështetësve të partisë "Ka një popull të tillë" janë nën 30 vjeç. Këtë e bëri të ditur reporterja jonë Violeta Ashikova,..

05.04.21 19:40 |

Rezultatet e zgjedhjeve, sipas të dhënave të 92.95% prej protokolleve të përpunuara

Në Legjislaturën e re të 45 të Kuvendit Popullor do të hyjnë gjithsej 6 parti dhe koalicione, tregojnë të dhënat e 92.95% prej protokolleve të përpunuara zgjedhore. Sipas rezultateve të ndërmjetme, koalicioni GERB-SDS merr më shumë vota - 26.02%. Në..

05.04.21 19:17 |
Всички новини: днес | вчера