Eмисия новини
от 21.00 часа

Prognozë për rimëkëmbjen e ekonomisë bullgare në fund të vitit 2021

Në qoftë se nuk ka valë të dytë të Covid-19 kriza për ekonominë bullgare do të jetë nga 2 deri në 3 tremujorë. Ulja vjetore do të jetë nga 5 deri në 7%. Rimëkëmbja do të vazhdojë gjatë tërë vitit 2021 dhe në fund të vitit do të arrihen nivelet para..

27.07.20 17:28 |

Qeveria, biznesi dhe sindikatat caktuan prioritetet e veta

Qeveria, biznesi dhe sindikatat nënshkruan një marrëveshje për përshpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Marrëveshja përfshin disa prioritete kombëtare: hyrja e Bullgarisë në Organizatën për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, në Shengen..

17.06.20 12:11 |

Biznesi, sindikatat dhe qeveritë janë duke shqyrtuar zhvillimin ekonomik të vendit

Përfaqësues të biznesit dhe organizata sindikale fillojnë bisedime me qeverinë për nënshkrimin e marrëveshjes trepalëshe mbi tema kyçe për shpejtimin e zhvillimit ekonomik të vendit. Në fund të vitit të kaluar biznesi dhe sindikatat i bënë një ofertë të..

06.01.20 12:16 |

Dallimi në zhvillimin e krahinave të veçanta po rritet

Dallimi në zhvillimin ekonomik mes krahinave të veçanta në Bullgari rritet, tregon studimi vjetor i Institutit për Ekonomi të Tregut për Zhvillimin e Regjioneve. Edhe në periudhën e rritjes ekonomike deri në vitin 2008, edhe në periudhën e krizës dhe në..

19.12.16 14:36 |
Всички новини: днес | вчера