Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Децата от Исперих се чувстват добре

Всичките 32 деца от Исперих, които бяха приети вчера в инфекциозното отделение на разградската болница, се чувстват много добре. Това казаха за Радио Шумен от отделението. Само някои от тях се оплакват от леки коремни болки и главоболие. Микробиологичните изследвания ще бъдат готови утре или в понеделник, така че до тогава децата се лекуват симптоматично. В момента работим по изследванията, каза директорката на РИОКОЗ в Разград д-р Йорданка Николова. Резултати ще има по-късно днес. Припомням, че 32 деца от основното училище “Васил Априлов” в Исперих вчера сутринта получиха симптоми на отравяне и бяха изпратени по спешност в болницата в Разград. Изследват се проби от хранителните продукти в магазините около сградата, водата в училището, и храната, приготвяна в кухнята-майка, от която се снабдява училището.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови уреди за фитнес и спорт

Приключиха оборудването и обзавеждането на зала за силова подготовка в спортната зала в Кубрат. Проектът на Общината се финансира по договор, сключен с Държавния фонд „Земеделие“ и Местната инициативна група Завет – Кубрат. С осигурените малко над 20 000 лева са доставени уреди за фитнес и спорт като бягаща пътека, лег преса, шведска стена,..

публикувано на 03.12.21 в 14:40

Ограничен достъп до сградите

Липсата на достъпна среда е сред основните проблеми на хората с увреждания в област Разград, каза за БТА Радослав Няголов, председател на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Разград. Той подчерта, че законите за хората с увреждания са добри, но контролът по тяхното изпълнение е слаб. По думите му, въпреки нормативните изисквания,..

публикувано на 03.12.21 в 10:07

Намериха мъртва издирваната жена

Обявената за издирване 72-годишна Еленка Касърова бе открита мъртва вчера. Това съобщиха от разградската полиция. Около 16 часа на 1 декември клошар се натъкнал на тялото на жената в крайпътна канавка на около 20 метра от вилата, в която живеела със съпруга си в местността „Арменски лозя“ край Разград. При първоначалния оглед, извършен от съдебен..

публикувано на 02.12.21 в 09:42
МБАЛ - Кубрат

Освободиха шефа на МБАЛ - Кубрат

Общинският съвет в Кубрат освободи от поста управител на болницата д-р Павлина Мичева. Решението беше взето въпреки протеста на болнични служители. Срокът на договора на ръководителя изтече и от местния парламент решиха да не го подновяват. Заради угрозата Кубрат да остане без лечебно заведение и персонал в него, беше изказано предложение д-р..

публикувано на 01.12.21 в 08:50

Старт на кампанията за подпаленото момиче

Започна кампанията за пострадалото и обгоряло 17- годишно момиче от Цар Калоян. Акцията се провежда с подкрепата на Българския червен кръст в Разград. Кутии за събиране на дарения са поставени в пет от по-големите търговски обекти в Разград, в четири магазина в Цар Колоян и по един в селата Осенец и Езерче. Кампанията ще продължи до края на..

публикувано на 01.12.21 в 08:41

Издирват 72-годишна жена

Полицията в Разград издирва Еленка Илиева Касърова. Жената се търси във връзка с подадена молба от съпруга й. Тя е на 72 години. Напуснала е дома си на 28 ноември 2021 г. около 16 ч. и оттогава е в неизвестност. Еленка Касърова е била облечена със сива домашно плетена блуза, зелен елек, черен панталон и домашни чехли. По данни на близките,..

публикувано на 30.11.21 в 14:01

20 нови работни места

20 трайно безработни жители на Община Разград ще бъдат ангажирани с аварийни дейности през декември. Програмата за обучение и заетост се реализира от Община Разград съвместно с Бюрото по труда. Участниците в нея ще бъдат ангажирани и с почистване на натрупал сняг, отстраняване на   шума от отводнителните шахти, почистване на речните..

публикувано на 30.11.21 в 11:16
Подкасти от БНР