Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Още седем деца са приети в разградската болница

Още седем деца са постъпили в разградската болница тази нощ, научи Радио Шумен. С това децата от основно училище „Васил Априлов” в Исперих със симтоми повръщане, гадене и стомашни болки стават 32. Повечето от децата са на системи, състоянието им се подобрява.
Имаме готовност да приемем още деца. Ако инфекциозното отделението се напълни, те ще бъдат пренасочени към други сектори, каза за Радио Шумен председателят на съвета на директорите на болницата д-р Румен Русанов. По думите, му децата са в добро състояние, провежда се лечение, което ще продължи поне до понеделник. Според д-р Русанов прекомерното обеззаразяване на водата може да е причина за състоянието на децата. Очакват се резултатите от изследванията, за сега не е установено наличие на колибактерии.
Вчера бяха приети в болница 25 деца на възраст между 11 и 14 години. Изключвам водата да е причина за неразположението на децата, каза за Радио Шумен директорката на основното училище в Исперих Екатерина Димитрова. Децата са от различни паралелки, на различна възраст и оплакванията започнаха изведнъж след голямото междучасие, допълни директорката. В училището са осигурени апарати за минерална вода, храненето е прекратено, докато разследването на прокуратурата приключи.
ВИЖТЕ ОЩЕ
МБАЛ - Кубрат

Граждани и медици на протест

Лекари, които са напуснали болницата в град Кубрат, медицински персонал и граждани протестираха днес в подкрепа на здравното заведение. Искането е Общинският съвет да преразгледа решението си, с което назначава нов управител на МБАЛ - Кубрат и до провеждането на конкурса да удължи срока на договора на досегашния ръководител д-р Павлина Минчева...

публикувано на 06.12.21 в 14:25

Осветиха рибните курбани

Празнична литургия за Никулден имаше днес в църквата „Св. Николай Чудотворец“ в Разград. Русенският митрополит Наум в съслужение с архиерейския наместник отец Георги Георгиев и местни свещеници отслужи и водосвет и освети десетките рибни курбани на семейства, в които има именици. Осветено бе и дарението от ПФК „Лудогорец“, което бе..

публикувано на 06.12.21 в 14:07

Рибни курбани на Никулден

В разградската църква „Св. Николай Чудотворец“ ще бъде отслужена празнична литургия по повод храмовия празник. Ще бъдат осветени и раздадени и рибни курбани, предоставени от дарители. 250 порции са осигурени от футболен клуб “Лудогорец 1945“. Над 1200 са имениците в Разградска община на Никулден., показва справка в отдел „ГРАО“. Най-много са..

публикувано на 06.12.21 в 09:37
МБАЛ - Кубрат

Готвят протест в МБАЛ - Кубрат

Протест в защита на медиците и болницата в Кубрат се организира в социалната мрежа. 15 медици напуснаха в знак на несъгласие с решението на Общинския съвет да назначи нов управител, след изтичане на договора на досегашния ръководител д-р Павлина Мичева. Сред напусналите медици е д-р Даниел Маринов, който е получил покана за протеста . По..

публикувано на 03.12.21 в 16:19

Нови уреди за фитнес и спорт

Приключиха оборудването и обзавеждането на зала за силова подготовка в спортната зала в Кубрат. Проектът на Общината се финансира по договор, сключен с Държавния фонд „Земеделие“ и Местната инициативна група Завет – Кубрат. С осигурените малко над 20 000 лева са доставени уреди за фитнес и спорт като бягаща пътека, лег преса, шведска стена,..

публикувано на 03.12.21 в 14:40

Ограничен достъп до сградите

Липсата на достъпна среда е сред основните проблеми на хората с увреждания в област Разград, каза за БТА Радослав Няголов, председател на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Разград. Той подчерта, че законите за хората с увреждания са добри, но контролът по тяхното изпълнение е слаб. По думите му, въпреки нормативните изисквания,..

публикувано на 03.12.21 в 10:07

Намериха мъртва издирваната жена

Обявената за издирване 72-годишна Еленка Касърова бе открита мъртва вчера. Това съобщиха от разградската полиция. Около 16 часа на 1 декември клошар се натъкнал на тялото на жената в крайпътна канавка на около 20 метра от вилата, в която живеела със съпруга си в местността „Арменски лозя“ край Разград. При първоначалния оглед, извършен от съдебен..

публикувано на 02.12.21 в 09:42
Подкасти от БНР