Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българското национално радио стартира кампания “Помощ за приятели в беда”

Българското национално радио започва кампания “Помощ за приятели в беда”. С кампанията се изразява съпричастност към трагедията, сполетяла японския народ след катастрофалните бедствия.
Кампанията стартира с концерт на Детския хора на БНР с диригент акад. Христо Недялков на 19 март от 19 ч в Първо студио на БНР. Удостоената през 2002 г. с титлата “Посланик на европейската култура” певческа формация е свързана повече от 40 години със страната на изгряващото слънце. Творческата биография на ангелските български гласове вкслючва 18 турнета в над 150 японски града, където са изнесени повече от 500 концерта. Като резултат в учебниците по музика в японските училища се изучават шест български детски песнички. В тези страшни дни малките български певци изпращат послания за приятелство любов и съпричастност към японския народ. Входът за концерта е свободен. Концертът ще се излъчва пряко по програма “Христо Ботев”. БНР призовава всички медии да се присъединят към инициативата за набиране на парични дарения в полза на пострадалите от бедствията в Япония.
Те могат да се привеждат по специалната банкова сметка на БЧК:
 
УниКредит Булбанк АД
IBAN: BG 64 UNCR 7630 1078 66 09 13
BIC: UNCRBGSF
 
Български червен кръст (за пострадалите от земетресението в Япония)

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Зов за помощ

Активна благотворителна кампания в помощ на 25-годишната Елизабет Донкова от Шумен се провежда в социалните мрежи. Момичето се бори с лимфом на Ходжкин, като следващата стъпка в лечението ѝ е трансплантация на костен мозък. Срокът за извършване на операцията е една седмица, а цената е 200 000 лв. За едно денонощие, българи, живеещи в чужбина са събрали 7..

обновено на 11.12.18 в 11:11

Мъж от Силистра успя да проходи след години лечение

Историята на Турхан Кямилов от Силистра, вероятно, е позната на мнозина. След заболяване мъжът остава прикован на легло години наред. Медицината не дава особени шансове за възстановяване. Но Турхан винаги е вярвал, че отново ще може да стъпи на краката си. Така вярата и упоритостта на мъжа, както и усилията на лекарите, доказват, че може да..

публикувано на 18.10.18 в 14:51

Да помогнем на 18-годишния Християн Христов от Търговище!

Да помогнем на 18-годишния Християн Христов от Търговище! Той се нуждае от медицински изследвания в Турция. За това са нужни  1850 евро, а сумата е непосилна за семейството на младежа. Всеки, който иска да подкрепи младия цигулар, може да дари средства в специално разкрита банкова сметка. Уникредит Булбанк BG19 UNCR 70001523378617..

публикувано на 18.09.18 в 14:14

SMS в подкрепа на Турхан

Можем ли да изпратим 300 SMS-а в подкрепа на Турхан Кямилов от Силистра? За него сме ви разказвали неведнъж в предаванията на Радио Шумен – доскоро прикован на легло, въпреки че лекарите не са давали шанс за подобрение, Турхан с много упоритост и воля успява да докаже, че може да победи поне част от последствията от заболяването си. Турхан си е..

публикувано на 29.03.18 в 20:40

Надежда за Турхан Кямилов от Силистра

Колко струва една мечта? За Турхан Кямилов от Силистра цената е 24 750 лв. Толкова са необходимите пари, за да може Турхан да премине през рехабилитациите, които да подобрят състоянието му. Може да помогнете на Турхан Кямилов като изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS TURHAN на номер 17 777. Банковата сметка на името на Турхан Кямилов е..

публикувано на 16.12.17 в 11:54

Да помогнем на Коки!!!

Две годишният Калоян Пейчев Казаков от Шумен се нуждае от спешни средства за лечение. Той страда от заболяване от аутистичния спектър. Средствата ще бъдат използвани за процедури с хипербарна оксигенация. Сумата от 10 хил. лв. е непосилна за семейството, затова се обръщаме към всички хора, фирми, фондации с надежда за помощ - морална и финансова. Да..

публикувано на 18.05.16 в 11:00

Да помогнем на Богдан Николов от Шумен

Богдан Николов е от Шумен и е на 6 години. Малко след като навършва 1 година, лекарите му поставят диагнозата ДЦП със спастична квадрипареза, което значи схващане на двигателните мускули и сухожилия. Набраните чрез тази кампания средства ще бъдат използвани за закупуването на вертикализатор. Цената му е 1 100 лв. Вертикализаторът има за цел да дава опора..

публикувано на 08.05.15 в 11:16