Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Съветниците ще решават за ремонта на улици в Шумен

Подбора на улиците, които ще бъдат ремонтирани с 12-те милиона от от общинския заем, разгледаха днес членовете на консултативния съвет към Общинския съвет в Шумен. Това ще бъде основния въпрос сред предвидените 28 на сесията, насрочена за 31 март. С приоритет са улици с концентрация на масов градски и автобусен транспорт, основни площади, входно-изходните артерии. В програмата са включени 43 обекта. Ще бъдат изграждани светофарни уредби на основните улици и кръстовища, походи за инвалиди, ще се ремонтират предпазни огради за пешеходци. Програмата предвижда още поставяне на бетонни кошчета за отпадъци с подвижни метални кофи, озеленяване и осветление.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МВР на крак за баловете

Специализирана полицейска операция по охрана на обществения ред и безопасност на движението ще се проведе на територията на Шумен при провеждане на  масовите прояви, свързани с предстоящите празници за 24 май и абитуриентските тържества от 23 до 27 май. Движението на автомобили с абитуриенти, преминаващи през площад „България“,..

публикувано на 18.05.21 в 14:51

Състезание на две колела

Полицай провери уменията на ученици да карат велосипед според изискванията на Закона за движение по пътищата. Инспекцията не е част от полицейска акция, а училищно състезание в Шумен. Шестокласници от СУ "Панайот Волов" търсеха кой е по-по-най сред тях в познаването на правилата за движение. Отборите първо решаваха листовки, а след това демонстрираха и..

публикувано на 18.05.21 в 14:43

За безопасен празник

Засилени мерки за сигурност и опазване на обществения ред въвежда полицията по време на предстоящите абитуриентски тържества и масови прояви, свързани с 24 май. За да не се допускат инциденти, ще бъде засилен контролът на пътното движение при организираното придвижване на абитуриентите. Проверки ще бъдат извършвани в районите около заведенията..

публикувано на 18.05.21 в 11:12

Крадат и колички за старци

Полицейски служители от РУ - Нови пазар установиха извършител на кражба на домакински вещи, съобщават от шуменската полиция. Около 11 часа вчера в полицейското управление в града е приет сигнал, че от таванско помещение на ул. “Марица“, собственост на 85-годишна жена, е извършена кражба. Предприетите незабавни действия дали резултат и..

публикувано на 18.05.21 в 10:49

Иззеха незаконни цигари

Акцизни стоки без бандерол са намерени и иззети от дома на 67-годишен мъж от село Памукчии. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Проверката от криминалисти на РУ - Нови пазар била извършена около 14 часа вчера след получен оперативен сигнал, че мъжът разпространява цигари без бандерол. В обитаван от него имот в село Памукчии е..

публикувано на 18.05.21 в 10:44

Все по-малко жертви на вируса

83 пациенти са настанени в COVID отделенията на шуменската болница. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Така продължава тенденцията за спад на приетите с усложнения. Вчера са постъпили 9 души със симптоми на коронавирусна инфекция, докато изписаните са 15. Трима от пациентите са в интензивното отделение,..

публикувано на 18.05.21 в 10:00
Община Шумен

Вот по настоящ адрес

Във връзка с предстоящите избори за народни представители на 11 юли 2021 година Община Шумен информира гражданите, че избирателите имат право да подадат заявления за вписване в избирателния списък по настоящ адрес. Формулярите се подават от избиратели, които имат постоянен и настоящ адрес в различни населени места на територията на Република България..

публикувано на 18.05.21 в 09:39