Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Топлофикация-Шумен” спира парното днес

„Топлофикация-Шумен” преустановява централното топлодаване от днес, заради високите температури, съобщиха от общинското дружество.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ
Проф. Христо Христов - кмет на Шумен

Не издържат на темпото на кмета

Общинският съветник Петър Петров от ПП „Общество за нова България“ отправи питане на какво се дължи хаосът с напускащи кадри от екипа на кмета на Шумен проф. Христо Христов.  По време на днешната сесия на Общинския съвет Петров припомни, че пръв от екипа на Христов си тръгна медийният му консултант Камен Андонов, а след това си отиде зам.-кметът по..

публикувано на 25.04.24 в 14:48

Злато за незрящи шахматисти

Със злато се завърна шуменският Спортен клуб "Светлина" от Националния турнир по шахмат за незрящи, който се проведе в Дряново.  Тимът спечели отборната купа.  В индивидуалната надпревара  Феим Якуб завоюва златен медал .  Спортното събитие беше посветено на 148-мата годишнина от Априлската епопея

публикувано на 25.04.24 в 14:02

Пръскат против кърлежи

Обработката на тревните площи в Шумен срещу кърлежи започва от тази неделя от входа и алеите на парк „Кьошковете“, съобщават от общинската администрация.  Последователно ще бъдат третирани районите на Природния парк „Шуменско плато“ около Стария град, заслоните, поляните край паметника „Създатели на българската държава“ и стъпалата към него.  Пръскането..

публикувано на 25.04.24 в 13:18

Доживотен затвор за убийство

Доживотен затвор за мъж, убил жената, с която съжителства. Тази присъда на Шуменския окръжен съд беше потвърдена и от Варненския апелативен съд, съобщават от там.  Трагедията е станала през ноември 2022 г. в село Черноглавци. Според съдебния състав, деянието е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост, проявена от Адил А., като..

публикувано на 25.04.24 в 12:51

Присъдиха почетните отличия на Шумен

Общинският съвет в Шумен удостои акад. Дамян Дамянов с награда Почетен знак „Ключ на град Шумен“.  Решението беше взето след прегласуване с 22 гласа „за“ и трима "въздържал се".  Съветниците решиха и н ай- високото почетно отличие на Община Шумен да получи и  Александър Узунов, дългогодишен кмет на Шумен.  Посмъртно на шуменския журналист Красимир..

публикувано на 25.04.24 в 12:37

Не решиха нищо и за басейна

Докладната за подялба на имущество между община Шумен и хотелски комплекс „Шумен“ беше отлеглена от дневния ред на общинската сесия, след продължителни дебати.  Предложението на кмета Христо Христов предвиждаше община Шумен да получи басейна в хотелския комплекс и сградата на Безистена в близост.  О бщинските съветници предложиха да бъдат наети..

публикувано на 25.04.24 в 12:06
КОЦ - Шумен

Казусът с КОЦ-а остава

Кметът на Шумен проф. Христо Христов обяви в сесийна зала, че през следващия месец ще обмисля нови варианти по въпроса с Комплексния онкологичен център (КОЦ) на Шумен.  В началото на днешното заседание на Общинския съвет той предложи извънредна точка, в която се предлага временно изпълняващ длъжността управител на КОЦ да бъде бившият директор на..

публикувано на 25.04.24 в 11:43