Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Трима кандидати за четвъртия конкурс за шеф на Шуменския окръжен съд

Нели Батанова, Тодор Тодоров и Светлин Стефанов са кандидатите за председател на Шуменския окръжен съд, съобщи сайтът на Висшия съдебе съвет. На предишните три конкурса ръководител на институцията не бе избран. Временно изпълняващият тази длъжност Нели Батанова се кандидатира за трети път.
Окръжният съдия в Шумен Светлин Стефанов участва в конкурса за първи път. Освен тази длъжност, той е бил следовател и инспектор във Висшия съдебен съвет. Отново се кандидатира и районният съдия Тодор Тодоров. На последния конкурс той не успя да събере необходимия брой гласове.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Приемат заявки

Заявки за включване в проекта за патронажна грижа в Шумен може да се подават по телефона, съобщават от общинската администрация. Проектът, който Общината ще изпълнява е за хора, които се нуждаят от почасови услуги, включително и към хора с увреждания или в невъзможност от самообслужване, застрашени в най-голяма степен от COVID-19. В услугите са..

публикувано на 28.05.20 в 15:39

С маска на матурите

83 зрелостници от Шуменска област не са допуснати до матура, каза за Радио Шумен Юлиян Тодоров, който временно изпълнява длъжността началник на Регионалното управлeние на образованието в Шумен. Така на първата задължителна матура в понеделник, на 1 юни, се очаква да се явят общо 1234 дванайсетокласници. Изпитът е по български език и..

публикувано на 28.05.20 в 15:26

Гласуваха глътка въздух за бизнеса

Да отпаднат или да бъдат намалени таксите за наем на общински имоти в Шумен в рамките на извънредното положение. Това решиха общинските съветници днес.  Предложението дойде от Даниела Русева - съветник от местна коалиция ДБГ. За да бъде редуцирана цената на наема на общински помещение, търговците трябва да докажат спад в оборотите спрямо същия период..

публикувано на 28.05.20 в 15:09

Нови почетни граждани

Проф. Добрин Добрев и полк. Димо Димов са новите почетни гражданини на Шумен. Това решение взеха общинските съветници днес след тайно гласуване. 34-ма подкрепиха предложението за почетното звание на първия директор на комплекс “Създатели на българската държава” полк. Димов. В урната бяха намерени бюлетини с 1 глас „против“ и 4 „въздържал се“. По-малко..

публикувано на 28.05.20 в 14:31

Журналист от Радио Шумен със златна значка

Сава Тончев от Радио Шумен бе удостоен с почетното звание „Носител на златна значка на град Шумен“ за безспорния му принос в популяризирането на шуменския спорт и във връзка с 60-годишнината му. Това стана на сесия на Общинския съвет днес. Докладната записка бе внесена от общинския съветник Захари Димитров - син на легендата на шуменския..

публикувано на 28.05.20 в 12:18

Таксите за градини в Шумен остават

Предложените мерки за подкрепа на шуменските родители във връзка с последиците от извънредното положение не бяха подкрепени по време на днешното заседание на Общинския съвет. Съветниците от групата на БСП поискаха яслите и градините да са без такса от 1 юни до края на годината като част от мерките за подкрепа в условията на пандемия от Covid-19...

публикувано на 28.05.20 в 12:06

Нощна тишина до 8 сутринта

Промени в Наредба 1, които предвиждат по-лесно отнемане на разрешението за удължено работно време на заведения, които не спазват нощната тишина, бяха приети на заседание на Общинския съвет в Шумен днес. Регламентирано бе да се пази тишина от 23,00 ч. до 8,00 ч., а не както досега от 22,00 ч. вечерта до 6,00 ч. сутринта. Промяна във времето за..

публикувано на 28.05.20 в 11:52