Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Откриха новото кръстовище в района на Трапище

Новото кръгово кръстовище в района на село Трапище по пътя Търговище-Разград-Кубрат-Тутракан беше открито днес. Това е един от участъците в Североизточна България, на които стават най-много пътни инциденти с жертви и пострадали, сочат данните на полицията. Обектът бе открит от министър-председателя Бойко Борисов, който преряза лентата и на 46 км ремонтирани участъци от пътищата Исперих-Дулово, Попово-Дралфа, Дралфа-Чудомир, и Варна-околовръстен път Добрич. Общата стойност на ремонтите е близо 37 000 000 лв., осигурени от Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет.
Следващата година предстои рехабилитация и на пътя Разград-Търговище, съобщи министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова.
При откриването на пътните участъци премиерът Бойко Борисов коментира и критиките към министър Мирослав Найденов, отправени тази сутрин в медиите от министъра на финансите Симеон Дянков. „Оценки за министрите можем да даваме само аз и Изпълнителната комисия на ГЕРБ”, заяви Борисов. Ако Дянков наистина си е позволил да дава оценка на министър Найденов, той ще си отиде преди него, каза още премиерът. „Ние цяла година обираме негативите на финансовото министерство и на Симеон Дянков, а министър Найденов се справя прекрасно. Оценката ми за всички министри е прекрасна”, допълни той.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Дежурен прокурор на вота

Телефоните на окръжния прокурор на Разград Тихомир Тодоров и на районния Иван Иванов ще бъдат поставени на видно място във всяка една секционна избирателна комисия в областта. Двамата ще бъдат дежурни в деня за размисъл и изборния ден. Така гражданите ще могат своевременно да подадат сигнал за всяко нарушение или нередност, които забележат,..

публикувано на 23.06.21 в 08:51

Ранен при трудова злополука

Сигнал за трудова злополука е получен на тел.112 около 9.00 часа на 21 юни, съобщават от полицията в Разград. Пострадалият е работник в кубратска фирма. При опит да смени предпазител на трафопост, 60-годишният мъж от село Севар е ударен от волтова дъга. След преглед от екип на Спешна помощ в Кубрат е транспортиран в МБАЛ - Разград без опасност..

публикувано на 22.06.21 в 09:42

Намаляват такси за градини

Две постоянни комисии към Общински съвет - Разград одобриха намалението на таксите за подготвителни групи в Разград и отпадането им за селата Докладната е внесена за разглеждане на предстоящата сесия на местния парламент от заместник-кмета и изпълняващ функциите кмет на Община Разград Добрин Добрев. Към момента на публикуване на проекта на..

публикувано на 22.06.21 в 06:39

Шанс за млади висшисти

Млад юрист започна работа в Областната администрация в Разград. Той е нает по Националната програма „Старт в кариерата“. Мустафа Бартан е на 28 години и е завършил право в Русенския университет „Ангел Кънчев“. Договорът на юриста е за 12 месеца. Статистиката показва, че в повечето случаи след изтичане на срока по програмата „Старт в..

публикувано на 18.06.21 в 11:16

Отвориха обновена улица

Приключи ремонтът на 490 м от улица „Странджа“ в Разград, готово е и кръговото кръстовище. От днес отпада забраната за движение по улицата, остава временно ограничение на скоростта от 30 км./ч., докато обектът бъде въведен в експлоатация от приемателна комисия. Ремонтът на улица „Странджа“ започна в началото на май в изпълнение на договор между..

публикувано на 18.06.21 в 07:40

Свалят такси за градини

Намаляване на част от таксите за детските градини предвиждат от Община Разград. В проекта за промяна на Наредба 14 за местните такси и цени на услуги на територията на общината се предлага намаляване с 40% на таксите за 5 и 6- годишните деца, които посещават предучилищна в Разград и със 100% за останалите населени места в общината, обясни..

публикувано на 16.06.21 в 16:18

Пияни и дрогирани на прицел

Масови проверки за употреба на алкохол и наркотици започват от днес спрямо водачите на пътни превозни средства. Специализираната полицейска операция по безопасност на движението е по линия на ROADPOL и се провежда на територията на Областната дирекция в Разград от 16 до 22 юни 2021 година. През първите пет месеца на годината..

публикувано на 16.06.21 в 09:57