Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Намериха корозирал артилерийски снаряд в Смядово

Силно корозирал артилерийски снаряд с взривател е бил открит вчера при изкопни работи в Смядово, съобщиха от полицията в Шумен. Сигналът е подаден от собственика на имота около 9 ч. сутринта. Мястото е отцепено, районът ще охранява от служители на Районно управление „Полиция” – Велики Преслав докато снарядът бъде обезвреден.

Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови дръвчета в Нови пазар

10 ели засаждат днес лесовъди от Държавното горско стопанство - Нови пазар и служители на община Каспичан в парка към детската площадка на улица „Александър Стамболийски“.  Вчера директорът на горското стопанство инж. Петър Железов, кметът и заместник кметът на общината Златин Ценков и Жечка Недялкова и служители на двете институции, залесиха..

публикувано на 28.03.24 в 11:38

ВиК екипи на терен

Вода в Шумен няма да има поне до края на днешния ден. Това каза за Радио Шумен главният инженер на ВиК инж. Антон Стефанов.  Аварията по довеждащия водопровод стана тази сутрин край село Хан Крум. Пробивът е на тръба, която минава под река Камчия.  В момента екипи на ВиК насипват инертни материали, за да осушат участъка. Едва след това ще стане ясно..

публикувано на 28.03.24 в 11:02

Тежка ВиК авария в Шуменско

За тежка авария съобщиха от ВиК - Шумен. В 7:45 часа тази сутрин е спрял токът в главната помпена станция "1300". Последвал е хидравличен удар и се е получила авария по довеждащия водопровод в района на село Хан Крум. Пробивът е в коритото на река Камчия, затова отстраняването на повредата навярно ще отнеме повече време. В момента в Шумен все още има..

публикувано на 28.03.24 в 09:13
Община Шумен

Паркирането отново на фокус

8 питания към община Шумен са отправили съветници. Отговорите се очакват на днешната сесия, която започва от 9:00 ч. в зала 363 на местната управа.  Два от въпросите са свързани с паркирането – в двора на Многопрофилната болница и на паркинга зад Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Питания има и за ремонта на улица „Марица“ и за..

публикувано на 28.03.24 в 08:06

Планово без ток

Спирания на електрозахранването заради ремонти и профилактика на съоръженията ще има и днес (28 март) в Североизточна България. В Шумен и Макак се очакват само смущения в подавания ток. Такива ще има между 9,30 ч. и 16,30 ч. по отделни адреси на улиците „Бенковска“, „Брегалница“, „Вардар“, „Георги Бенковски“, „Димчо Маринов“, „Сан..

публикувано на 28.03.24 в 07:12

Ветровито, но топло

В широки граници са измерените в 5 ч. температури в Севроизточна България – от 10 градуса в Шумен до 17 градуса в Търговище. Днес облачността ще е значителна. Около и след обед на места ще превали краткотраен дъжд, възможни са и гръвмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, който привечер ще отслабне. Шумен и Търговище са сред 12-те области..

публикувано на 28.03.24 в 06:16

По-високи заплати от 1 юли

С 12% да бъдат увеличени от 1 юли всички основни заплати на медицинските работници в детските ясли, в детското и училищното здравеопазване в община Шумен предлага заместник-кметът по социални политики и здравеопазване Светослава Хайнова. Тя се ангажира с планиране на допълнителни стимули за края на годината, но след атестация и оценка на..

публикувано на 27.03.24 в 15:05