Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Часът на репортера“, 08.10.2013 г.

Снимка: Архив
В предаването ще чуем разказа на Дарина Благоева, майка на 4 деца и на Теодора Иванова, според които не е редно в детската градина да им искат вилици и лъжици, матраци и тоалетна хартия. Ще чуем и директорката на детската градина в Каспичан Татяна Люцканова, която не отрече фактите в сигнала, но пък споделяше логиката, че това е инициатива на родителите и никой не е принуждаван. Кметът на община Каспичан научи някои от нещата от Радио Шумен, въпреки че детската градина е на хвърлей място от общината и въпреки че нейното внуче я посещава. Ще чуете, че в престараването си каспичанската община е въвела дори абонаментна такса за посещаване на детската градина, а според Ваня Добрева – народен представител от БСП и председател на постоянната парламентарна комисия по образование, общините час по-скоро трябва да отменят таксите за децата в подготвителните групи.
Водещ е Ангел Трайков.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В „Денят на совите“ в Деня на музеите:

Ще ви попитаме: На какво със сигурност трябва да се направи музей? И това ще стане още в самото начало на предаването веднага след анонса в 21,00. По-късно ще коментираме още една тема: Кои мисли ни държат будни? А след 23,00 отново ще се върнем назад в годините в четвърт вековната история на вечерното предаване на Радио Шумен. Този път ще си припомним..

публикувано на 18.05.21 в 19:51

С радио Шумен в сряда сутрин!

След бляскавото изпращане, зрелостниците се явяват на матура по Български език и литература. За вълненията и опасенията им преди изпита ще говорим в утрото на 19 май. Ще дадем отговор на въпроса как да разпознаем кога сме метаболитно здрави и кога сме изложени на риск от затлъстяване?, а повода за това е Европейският ден за борба със..

публикувано на 18.05.21 в 13:58

Оттука започва 18 май

В първите минути на утринната ни среща ще припомним най-важното за матурите, които предстоят в сряда и петък. Важни срокове и дати за кандидатстване в детските градини и първи клас, както и нова дата за предварителни изпити в Русенския университет. В Международния ден на музеите 18 май, у ченици ще влязат в ролите на археолог, реставратор,..

публикувано на 17.05.21 в 17:29

В неделната вечер с „Денят на совите“

Отново ни предстоят три часа за срещи и разговори на най-мъдрите сред мъдрите в ефира на Радио Шумен. Затова още в началото ще ви попитаме: На какво ни научи пандемията от коронавирус? А по-късно ще търсим още начини за да ставаме по-балансирани, по-силни и по-мъдри, а след 22,00 ще ви попитаме: Кое е най-доброто лекарство за душата? Въпроси, на които..

публикувано на 16.05.21 в 20:29

С Радио Шумен и рано в неделя

  Приятно утро с Радио Шумен и на 16 май! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който   ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Пламена Бръчкова. Много музика и интересни теми в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен...

публикувано на 16.05.21 в 07:11

Кой е най-добрият съвет за семейно разбирателство?

Промени ли се климата във вашето населено място през последните години? Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ в световния ден на климата. В късната рубрика ще обърнем внимание на знаците на природата в интервю с Йордан Христов от Дружеството за защита на птиците в България. А тъй като 15 май е и международен ден на..

публикувано на 15.05.21 в 19:10

В „Денят на совите“ на 13-ти май

Ще посветим последните три часа от деня на талантите във вечерния ефир на Радио Шумен с въпрос: В какво откривате своя талант? Но преди това ще отбележим 130-годишнина от създаването на Народното читалище в Кубрат. Как тази културна институция през годините е откривала и развивала талантите? Очакваме тази история да вдъхнови мъдрите птици и да ги провокира..

публикувано на 13.05.21 в 19:42