Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

„Часът на репортера“, 05.11.2013 г.

Снимка: Архив
Да намериш корените си – това е най-голямото желание след години на осиновените деца. Затова те настояват в България да отпадане „тайната на осиновяването“ и да се промени член 105 от Семейния кодекс за достъп до информация.
Еднозначен отговор на въпроса – „Да отпадне ли тайната на осиновяването”, сигурно няма, защото когато става дума за човешки съдби, нещата не са само черни и бели.
За какво точно настояват осиновените, какви са техните желания, какви административни пречки трябва да преодолеят, за да открият първоначалното си „аз”, каква е ролята на осиновителите в това търсене и какви са техните кошмари, каква е нагласата на обществото към осиновяването – всичко това ще разберете от предаването „Часът на репортера”, с водещ Людмила Борисова.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Каква е ползата от споровете?

Празнувате ли днес и какво?Това ще бъде въпросът в първата част на „Денят на совите“ на 9 май. Във втората част ще чуете разговор с композитора Хайгашод Агасян за празниците, загубите и нуждата от духовност. А въпросът, с който искам да ви провокирам е: Каква е ползата от споровете? Петромил Кулев и Мина Денева сме екипът в студиото.

публикувано на 09.05.21 в 19:19

От рано в неделя с Радио Шумен

  Приятно утро с Радио Шумен и на 9 май! Бъдете с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на деня: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор Драгомир Симеонов. Много музика и интересни събеседници в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 07.05.21 в 13:39

С Радио Шумен и рано в петък

  В утрото на 7 май бъдете с Радио Шумен! Както винаги - музика и актуални вести в предаването ,,Оттука започва денят“. От 7 до 10 часа бъдете с екипа: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Бояна Петрова. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен.

публикувано на 05.05.21 в 14:01

Оттука започва 4 май

В „Оттука започва денят“ на 4 май ще ви запознаем с иподякон Илиян Чолев от Разград, който вече над 20 години учи децата на вяра и човеколюбие в часовете по религия. Ще чуете още и за благотворителното събитие „Предизвикай се с кауза“ на фондацията „Заедно в час“, както и ще разберете кога и как в село Малък Преславец ще се изгради общински..

публикувано на 03.05.21 в 10:10

Кое е по-грешно?

Вижда ли й се краят на COVID пандемията? Това ще бъде въпросът в актуалната част на „Денят на совите“. Във втората част на предаването -на Разпети   петък ви предлагам по-философски въпрос: Кое е по-грешно- да ядем блажно по време на пости или да изричаме лоши думи? В късната рубрика, посветена на 25 годишният юбилей на „Денят на совите“ ще..

публикувано на 30.04.21 в 19:21

Оттука започва 1 май

На Велика събота „добро утро“ от студиото на Радио Шумен ще ви пожелаят Петромил Кулев и Людмила Борисова. Първият ден на май тази година минава под великденските настроения, но той остава в календара като Денят на труда – ще се върнем назад в годините с историята на тази дата, ще добавим към нея и още един щрих – в много държави в Европа първи..

публикувано на 30.04.21 в 10:10

Празнично утро с Радио Шумен на Великден!

  Бъдете и на 2 май с предаването ,,Оттука започва денят“ от 7 до 10 часа. Екипът, който  ще е с вас в първите часове на празничния ден: водещ – Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор - Диана Лазарова. Много музика и интересни теми в неделната утрин. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Да посрещнем..

публикувано на 29.04.21 в 17:07