Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Предлагат ограничаване на движението по моста над Камчия преди Миланово

Да се ограничи движението на камиони с тегло над 30 тона по моста над Камчия преди Миланово. Това предложиха кметовете на села от община Велики Преслав. Днес на заседание на Общинския щаб по бедствия и аварии в старата столица стана ясно, че всички населени места имат готовност да посрещнат зимата. Сериозно обаче е състоянието на моста, който има нужда от сериозно укрепване. Според кмета на Миланово Ариф Мехмед и директора на Основното училище във Велики Преслав Стела Петрова, е опасно училищният автобус да минава по съоръжението. Членовете на комисията решиха, че като начало трябва да се ограничи движението на тежкотоварните автомобили. Кметове настояват към малките населени места да бъдат насочени работници, които да поддържат пътищата през зимните месеци. В селата не са доставени и инертни материали.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Под 100 с коронавирус

Намаляват настанените в COVID отделенията на шуменската болница. Със симптоми на коронавирусна инфекция в лечебното заведение са настанени 94 пациенти. От тях 80 са с потвърден положителен резултат от тестовете за COVID-19, а останалите очакват резултати. Това съобщи за Радио Шумен д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. В интензивното..

публикувано на 14.05.21 в 09:56

Чай за пушене в колата

23-годишен жител на село Пристое е задържан за притежание на наркотични вещества, съобщават от шуменската полиция. На 13 май около 13:30 часа за проверка в селото бил спрян водач на лек автомобил "БМВ 530 Д" с шуменска регистрация. Зад волана бил 23-годишен местен жител. По време на проверката поведението на водача станало причина да бъде извършено..

публикувано на 14.05.21 в 09:44
Новата гора над Дивдядово

Вижте гората, която засяхме над Дивдядово

Скоро над шуменския квартал "Дивдядово" отново ще има гора благодарение на всички доброволци от Североизточна България. В началото на тази година ДГС-Шумен организира акция по почистване на площта и залесяване с жълъд. В кампанията се включиха над 300   ентусиасти, които не се изплашиха от ниските температури и тежките условия на терена. Бяха..

публикувано на 14.05.21 в 09:13
Изворът в Мараш днес

Ще има ли СПА в Мараш?

План, становище и наредба за ползването на минералната вода от сондажа в шуменското село Мараш ще изработи временната комисия, избрана от Общинския съвет през март тази година. На първото заседание днес всеки от членовете получи папка с документи, събирани от два кметски екипа от 2011 година насам. От 9 март 2011 година община Шумен има 25-годишно..

публикувано на 13.05.21 в 16:52

Малки полицаи в Смядово

Петокласници от СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Смядово  проведоха поредното си практическо занятие по програмата "Детско полицейско управление", свързано с лична защита. Началникът на  участъка на полицията в Смядово ст. инсп. Венцислав Асенов и инсп. Красимира Димитрова от Детска педагогическа стая в РУ- Велики Преслав запознаха децата с..

публикувано на 13.05.21 в 16:31

1.6 милиона за нов асфалт в Шумен

Над 1,6 милиона лева са предвидени в бюджета на Община Шумен за асфалтиране на улици през тази година. За какво обаче ще стигнат тези пари и ще се асфалтира ли приоритетно. На тези въпроси отговори кметът Любомир Христов, който беше на живо в студиото на Радио Шумен преди час. "20 улици ще бъдат частично или цялостно ремонтирани и..

публикувано на 13.05.21 в 15:25
ВиК - Шумен

Корени в тръбата на Черенча

 "Работи се по отстраняването на проблемите по довеждащия водопровод към шуменското село Черенча". Това съобщиха за Радио Шумен от ВиК Шумен. "Дължината на трасето му е  33 км. С течение на времето във водопровода са прораснали корени, като това е довело до постепенно намаляване на пропускливостта на тръбата", посочиха още от водното дружество...

публикувано на 13.05.21 в 15:14