Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Фирми от Шумен и Попово се обявиха срещу поскъпването на тока

2
Снимка: Радио Шумен
Около 150 души излязоха точно в 11 ч. днес пред най-голямата шивашка фирма в Шумен, за да протестират срещу планираното увеличение на цените на тока от 1 август. Работниците носеха плакати „Не на скъпия ток” и  „Не убивайте икономиката”. „Поскъпването на тока ще доведе до намаляване на възнагражденията за хората и на конкурентоспособността на продукцията ни", заяви производственият директор във фирмата Василка Вълчева. "Като продължаваме да увеличаваме данъците и цените на източниците на енергия, ще откажем младите хора да работят тук", допълни тя. На протест в Шумен днес излязоха още работещите в „Титан БКС”, месопреработвателни и млекопреработвателни предприятия.
Около 100 представители на бизнеса от Попово излязоха на протест днес срещу предстоящото поскъпване на тока. Според Николай Черкезов, по-високите цени на електроенергията ще засегнат не само бизнеса, но и обикновените хора. "Задължително по-високата цена ще доведе до поскъпване на нашата продукция. Не бива да разделяме бизнеса от обикновените хора, защото потребителите също ще усетят поскъпването на електроенергията - чрез по-високите цени на стоките", уточни той. Черкезов прогнозира загуба на работни места, фалити и понижена конкурентоспособност, като всичко това ще рефлектира върху потреблението на енергия и върху приходите в бюджета.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Урок по добрина за шуменски деца

"Дарението е предадено, искам сърдечно да благодаря, че отразихте нашия клас. Децата са възхитени, че жестът им е отразен в статия . За доброто трябва да се говори, за да става все по-голямо ! Благодаря ви! С вас дадохме пример за добро на едни подрастващи деца". Това ни е написала нашата слушателка Мария Миленова. Радио Шумен припомня, че родителите..

публикувано на 04.12.20 в 16:43
Паметник

Шумен благодари на дарителите

В навечерието на Деня на дарителя, 6 декември, 100 фирми, сдружения и граждани, помогнали при реализацията на значими обществени каузи в Шумен през 2020 година, получиха (лично и по куриер) специални благодарствени писма и сертификати. От общинската администрация съобщават, че традиционното тържество за Деня на дарителя тази година няма да се проведе..

публикувано на 04.12.20 в 14:53

Билкарите на отчет

Билкозаготвителите трябва да предадат годишните си отчети до 20 януари. За това напомнят от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Шумен. Отчетите трябва да съдържат информация за събраните, изкупени, реализирани и налични количества лечебни растения в складовете, както и копия на издадените позволителни за ползване на билки от..

публикувано на 04.12.20 в 14:29

Няма новозаразени ученици

65 жители на област Шумен са с положителен PCR тест от 3 декември, съобщиха от РЗИ. Най-много са заразените в община Шумен – 48. В цялата област са регистрирани нови случаи без община Никола Козлево. На 3 декември няма установени с положителен тест за коронавирус ученици. Най-възрастният е мъж на 77 години и е от с. Мадара. Най-младият..

публикувано на 04.12.20 в 11:52

МБАЛ - Шумен най-натоварена в страната

253 пациенти са приети за лечение на COVID-19 в МБАЛ - Шумен. Чакащи резултат от PCR тест са 51, останалите са с потвърден резултат. В интензивното отделение са шестима, а петима от тях са интубирани. В шуменската болница 59% от леглата са заети с COVID болни. Превърнати в COVID отделения са Инфекциозното, Първо вътрешно, Второ вътрешно в Нови..

публикувано на 04.12.20 в 11:46

Полицията бди на 8 декември

Ще бъде осъществяван стриктен контрол по спазването на въведените противоепидемични мерки във връзка с предстоящия празник на студентите 8 декември, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Няма да се допуска организиране и провеждане на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 15 човека. За целта служители..

публикувано на 04.12.20 в 11:18

Много млад и много пиян зад волана

Задържаха 18-годишен пиян шофьор в Шумен. Младежът бил зад волана на лек автомобил Шевролет „Матиз“ с шуменска регистрация, когато бил спрян за проверка от автопатрулен екип. Младият шофьор лъхал на алкохол. Пътните полицаи го тествали с дрегер, който отчел 2,08 промила алкохол в издишания въздух. Водачът не е дал кръвна проба за анализ...

публикувано на 04.12.20 в 10:34