Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Международна конференция "Облачните структури и защитата на информацията" се провежда в Шумен

Двудневна международна конференция посветена на "Облачните структури и защитата на информацията" се провежда в шуменския факултет на Националния военен университет. Във форума с 38 доклада и 8 презентации ще се представят 45 участници от Академията на вътрешните сили на Словакия, държавната комисия за сигурност на информацията, Комисията за защита на личните данни и МО. „Новите технологии изискват и нови подходи за работа, каза за Радио Шумен основният докладчик на конференцията бриг.ген. Бойко Симитчиев - председател на Асоциацията на комуникационните и информационни специалисти.
"Много високо е нивото на лекторите, които са определени в конференцията. Слушателите могат да получат конкретна информация за тези технологии и перспективите за тяхното развитие", добави генерал Симитчиев. Форумът продължава и утре с работа по научни секции.


Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

„Операция плюшено мече“ в Шумен

Поредното издание на инициативата си „Операция плюшено мече“ организират от фенклуба на „Арсенал“ в Шумен и техни приятели. Кампанията отново е насочена към Центъра за специална образователна подкрепа в Шумен. От ръководството са предоставили списък с нещата, които са им необходими. Сред тях са пъзели, строители, мозайки, книги със звуци,..

публикувано на 03.12.21 в 14:54
СУ Сава Доброплодни - Шумен

От Никулден отново в клас

Наличните 10 000 щадящи теста за COVID-19, с които разполага в момента Регионалното управление на образованието в Шумен, са достатъчни, за да се осигури тестването на учениците от цялата Шуменска област и в понеделник в клас да се върнат всички от 1 до 12 клас. Това каза за Радио Шумен началникът на Регионалното управление на образованието Драгомир..

публикувано на 03.12.21 в 14:08

Подкрепа за хората с увреждания

Кметът Любомир Христов се срещна днес с председателя на регионалната организация на Съюза на инвалидите в Шумен Иванка Казакова, председателя на регионалната организация на хората със зрителни увреждания Нели Коларова и председателя на ТПК „Иглика“ Галина Миразчийска по повод Международния ден на хората с увреждания - 3 декември. На нея присъстваха..

публикувано на 03.12.21 в 13:57

397 ваксини за ден

Дете на 2 години е най-малкият пациент с коронавирус в шуменската болница. Това показват обобщените данни на Регионалната здравна инспекция в Шумен за 2 декември. Още 3 деца има настанени в детското отделение, които са на възраст от 5 до 11 години. Новозаразените с COVID-19 през изминалото денонощие в Шуменска област са 30   и са на възраст..

публикувано на 03.12.21 в 12:26

Три деца с коронавирус в МБАЛ - Шумен

3 деца с COVID-19 са настанени в момента в детското отделение на шуменската болница. Две от тях са приети вчера. Те са на възраст 5 и 11 години, каза д-р Йорданка Маринова от лечебното заведение. Към момента в болницата има 132 души, 124 от тях са с положителни проби.   В интензивното отделение са настанени 4 души, всички те са интубирани...

публикувано на 03.12.21 в 09:56

Дрогирана зад волана

Дрогирана жена е хваната от полицията да шофира, съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Около 02:00 часа на 3 декември за проверка в село Тодор Икономово е спрян водач на "Ауди А7" с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 39-годишна жена от село Тъкач. Пътните полицаи я тествали с дръг чек. Отчетена била положителна на..

публикувано на 03.12.21 в 09:40

Забраниха проповеди по домовете

Религиозната пропаганда по домовете, извършвана от членовете на „Свидетели на Йехова“ в Шумен, е окончателно забранена. Върховният административен съд отказа да ревизира взетото през май решение и обяви обжалването на йеховистите за процесуално недопустимо и просрочено. Религиозната институция атакува промени в Наредба №1 за поддържане и..

публикувано на 02.12.21 в 14:17
Подкасти от БНР