Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Дни на осмарското вино в Търговище

Дни на осмарското вино и осмарския пелин ще се проведат за пръв път в Търговище от 17 до 23 декември. Това съобщи за Радио Шумен организаторът на проявата Снежана Труфчева. На 18 декември от 11 ч. пред Драматичния театър в града ще има атракционно шоу на кукери от Перник. На 20 декември от 17:30 ч., отново пред сградата на театъра, ще се извие най-дългото хоро в Търговище, а на 22 декември, също от 17:30 ч. ще бъде избран „Цар на виното“. В надпреварата може да участва всеки винопроизводител, който до 10 декември може да представи 500 мл домашно червено вино в Млечната борса на булевард „Александър Стамболийски“ 28 всеки работен ден между 12 ч. и 18 ч. осигурени са и награди. След награждаването ще има музикална програма с участието на Групата за изворен фолклор и танцовата група „Исмарус“ в Осмар. Ще бъде представен обичаят Гроздобер.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Подкрепят местни инициативи

Общинският съвет в Търговище одобри правилника за дейността на фонда за подкрепа на местни инициативи. Първата сесия за кандидатствате се очаква да бъде обявена в средата на юли след изтичане на законовите срокове за обжалване на решението. На конкурсен принцип гражданите ще могат да кандидатстват за отпускане на до 2500 лв. за дейности,..

публикувано на 30.06.22 в 10:12

Нова услуга за специални деца

Дневен център предлага грижа и подкрепа на деца с увреждания и техните семейства от Търговищка област. Новата социална услуга е по проект „Готови за света“ на общинската администрация. Стойността му е 1 млн. и 200 хил. лв. От тях над 1 млн. лв. са осигурени по линия на Европейския социален фонд и близо 200 000 лв. – национално съфинансиране...

публикувано на 30.06.22 в 08:37

Косят храсти по пътищата

Машинно и ръчно косене на банкетите по общинските пътища извършва Общинското предприятие БКС в Търговище. В момента се работи по направлението Бряг - Съединение - Бистра - Голямо Соколово. До средата на юли трябва да бъдат обработени всички 250 км от общинската пътна мрежа, съобщават от общинската администрация в Търговище.

публикувано на 28.06.22 в 14:51

Грижа за деца с увреждания

Дневен център за подкрепа за деца и младежи с увреждания и техните семейства заработи в Търговище. Социалната услуга е безплатна и ще се предоставя от общинската администрация по проект, финансиран от Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“. Това съобщиха ръководителят на проекта Олга Иванова и управителят на Дневния център..

публикувано на 28.06.22 в 13:34

Четирима ранени при катастрофа

Движението по пътя Търговище – Попово близо до с. Голямо Ново временно е ограничено, съобщават от Областната дирекция на МВР-Търговище. Пътуващите оттам ще преминават през самото село. Причината е катастрофа с участието на 3 леки и един товарен автомобил. Предстои да бъде извършен оглед на местопроизшествието. Четирима души са откарани за..

публикувано на 27.06.22 в 13:13

Публично обсъждане на бюджета

В Търговище ще се проведе публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз за 2021 г. Отчетът ще бъде представен от заместник-кмета Валентин Велчев. Ще бъде поставен и въпросът за закупуване на лизинг на техника за общинските предприятия БКС и "Детско и ученическо хранене"...

публикувано на 27.06.22 в 08:53

Кипят летни ремонти

Продължават ремонтите на парковата и уличната инфраструктура в Търговище. В момента екипи на общинското предприятие БКС обновяват 500 кв. м от южния тротоар на ул. "Трети март". Предстои ремонт и на тротоарите на ул. "Спиридон Грамадов", като преди това корените на старите дървета ще бъдат фрезовани със специализирана техника. Работи се..

публикувано на 23.06.22 в 14:42