Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СФСМВР: Готвят се опити за провал на протеста на МВР

Протест на полицаи
Снимка: БГНЕС

В полицейските синдикати са получени сигнали за това, че ръководството на МВР се готви да направи опити да провали организирания национален протест на 5 юли в София чрез различни мероприятия като специализирани полицейски операции и обявяване на тревога. Това съобщиха за Радио Шумен от Синдикалната федерация на служителите в МВР. От синдикатите отправят апел към ръководството на МВР да не прави това, тъй като, това ще доведе до взрив на недоволството в системата. Междувременно от МВР съобщиха, че от 11:00 часа в сградата на Главната дирекция „Национална полиция“ в София ще се проведе национално съвещание на ръководството на МВР. На него е поканен да присъства и министър-председателят Бойко Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

По-ранна имунизация на бебета

Позволява се по-ранна ваксинация на бебетата срещу коклюш заради бума на заразата у нас. Те ще могат да бъдат имунизирани месец и половина след раждането, а не след втория месец на бебето, както е заложено в Имунизационния календар, съобщават от пресслужбата на Министерския съвет. В България до момента са регистрирани 314 случая на..

публикувано на 23.04.24 в 11:40

Заявление за гласуване в чужбина

Eлектронно заявление за гласуване извън страната може да се подава от днес. Това съобщиха от Централната избирателна комисия. Българските граждани ще могат да направят това от 12 ч. българско време на интернет страницата на ЦИК . Крайният срок изтича в 24 ч. българско време на 14 май. БТА припомня, че с решение на Централната..

публикувано на 23.04.24 в 10:25

Шоу на колела за нов кувьоз

За втора поредна година ентусиасти и доброволци организираха благотворително драг и дрифт рали в Разградско. Идеята е на Ивайло Иванов и Мартин Тодоров от Кубрат. Уникалното за района и страната събитие беше на бившето летище край заветското село Острово.  На пистата гуми въртяха машини от почти цялата страна, дефилираха ретро и тунинговани..

публикувано на 23.04.24 в 09:46

Ваксинация срещу бяс

Започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването, която се изпълнява от 2009 г. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по северната, западната и южната сухопътна граница на..

публикувано на 23.04.24 в 09:16
Председателят на здравната комисия Костадин Ангелов

Здравните власти информират

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински..

публикувано на 23.04.24 в 08:24

Дъждовен вторник

Днес ще е облачно с валежи от дъжд и умерен вятър от източна четвърт.  Следобед валежите от юг на север ще започнат да спират, а вечерта и вятърът ще отслабне.  Максималните температури ще са между 11° и 16°, за Шумен около 13°. Тази сутрин температурите в Шумен, Разград, Русе и Силистра показват 9°, в Търговище е 10°. Атмосферното налягане в..

публикувано на 23.04.24 в 05:53

Планово без ток на 23 април

Разград На  23.04.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Ясеновец. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:30 ч.  в районите на Вилна зона гр. Разград, с. Голям извор, с. Самуил, с. Черковна, с. Дянково, ТВ Кула Разград, КОС, ПС в района. На  23.04.2024 от 08:30..

публикувано на 23.04.24 в 05:49