Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Задържане под стража" за изнудвач

Снимка: Радио Шумен

По искане на Районната прокуратура в Търговище съдът взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на служител във фирма за бързи кредити за изнудване на клиент, придружено със заплаха за убийство и причиняване на лека телесна повреда. Това съобщават от Апелативната прокуратура във Варна. 36-годишният служител заплашил клиент на фирмата, че ако подаде оплакване в полицията, няма да види детето си. Деянието е тежко по смисъла на закона, но според прокуратурата мъжът може да извърши друго престъпление, тъй като по делото били събрани доказателства, че за времето от 11 до 12 декември той изнудвал петима души със същата бруталност и агресия. Определението на съда подлежи на обжалване пред Търговищкия окръжен съд.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кметски баща остава в ареста

В ареста остава Хасан Хасанов – баща на кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов. Това реши днес Окръжният съд в Търговище в отговор на искането на защитата за отмяна или изменение на мярката „Задържане под стража“ в по-лека. Ако определението бъде обжалвано в тридневен срок пред Апелативния съд – Варна, делото ще се гледа на 30 април (вторник)...

публикувано на 18.04.24 в 17:18

Край на опашките по границите

С влак от Търговище до Шумен пристигна днес евродепутатът от Европейската народна партия Андрей Новаков. Той се присъедини към младшите посланици на Европейския парламент от Първо Средно училище "Свети Седмочисленици" в Търговище. По време на пътуването политикът и младите хора проведоха анкета за нагласите, тенденциите и очакванията на..

публикувано на 18.04.24 в 16:06

Повече подпомогнати по фонд „Инвитро“

Девет двойки са одобрени за финансиране по Правилника за подпомагане на лица и двойки с репродуктивни проблеми в Търговище след първия за годината прием на документи. Отпускането на средствата ще бъде гласувано на заседанието на Общинския съвет на 25 април. За сравнение, за цялата 2023 г. са подпомогнати 8 двойки, през 2022 г. броят им е 9, през 2021..

публикувано на 18.04.24 в 12:35

Обновяват детска площадка

Общинското предприятие „Флора“ извършва ремонт на детската площадка до драматичния театър в Търговище. Вече е монтирана нова ограда. Старата ударопоглъщаща настилка се подменя с нова. Монтират се и четири нови съоръжения за игра. След приключване на дейностите в къта за игра до театъра ще бъдат обновени и настилките на комбинираната..

публикувано на 17.04.24 в 12:36

Обвиняем за убийство - пред Темида

Разпоредително заседание по дело за убийство на млада жена насрочи за 16 май Окръжният съд в Търговище. Престъплението е извършено в условията на домашно насилие по особено мъчителен начин.  Обвиняемият е 29-годишен мъж, с когото жената е живяла на семейни начала. По време на съжителството мъжът често упражнявал физически и психически тормоз над..

публикувано на 17.04.24 в 11:50

Дни на отворените врати

65 години от провеждането на първото съдебно заседание отбелязва днес Окръжният съд в Търговище. В Държавния архив в Търговище е запазен първият отчет за дейността на Окръжния съд през първата година от основаването му. По повод годишнината днес и на 18 април ще има Дни на отворените врати. Днес институцията ще посетят деца от Специалното..

публикувано на 16.04.24 в 09:14

Разбраха се за РИК

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 многомандатен избирателен район - Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в Областната администрация.   Съставът на РИК ще е от 13 души, включително председател, заместник-председатели и секретар, като се спазва..

публикувано на 12.04.24 в 12:31