Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подпалиха коли на горски стражари

Два автомобила, собственост на горски стражари, са подпалени тази нощ в Исперих. Колите са изгорели на паркинг пред блока в ж. к. „Васил Априлов“, където горските служители живеят. Причините за пожара и нанесените щети са в процес на изясняване. Във връзка с инцидента от областната администрация в Разград изразиха пълната си подкрепа към усилията на горските служители да спрат незаконните бракониерски набези в горите. „Обръщам се и към ръководството на Северноцентрално държавно предприятие - Габрово, да компенсира служителите си, като по този начин се покаже на нарушителите, че държавата подкрепя своите съвестни служители“, се казва в позицията на областния управител Гюнай Хюсмен. Той препоръчва на общинското ръководство на Исперих да въведе  видеонаблюдение, което да подпомага разкриването на престъпления в общинския център.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Разчистват бивш комбинат

Община Разград предприема мерки за почистване на нерегламентирано сметище на терена на бившия Домостроителен комбинат. Това става след публикация на статия в местна медия в края на миналата седмица със   заглавие „Домостроителният комбинат стана огромно сметище“. Мястото бе посетено от заместник-кметовете на община Разград и директора на..

публикувано на 25.02.20 в 13:28

Тийнейджъри с дрога по обед

Сигнал за петима младежи, които се дрогират в Разград, е получен от преминаващ гражданин на тел.112. На посоченото място - пейка на улица „Вардар“, е изпратен полицейски екип. Служителите на реда са установили три момчета - двама на 19 години и един на 16 години, и две момичета на 18 и на 16 години. Под пейката е открито черно найлоново пликче с..

публикувано на 25.02.20 в 11:56

Градини и училища за милиони

Три обновени детски градини в Разград ще бъдат открити тази седмица. Дейностите са извършени по проекта за обновяване на образователна инфраструктура, който се реализира в рамките на Инвестиционната програма на Общината. От 10:30 ч. ще се проведе официалната церемония по откриването на обновената детска градина „Зорница“. Церемониите по..

публикувано на 25.02.20 в 10:01

Неуспешна кражба от кола

Непълнолетни момчета от Кубрат са направили опит за кражба от автомобил, паркиран на бензиностанция, съобщават от Областната дирекция на полицията в Разград. Сигналът е получен около 17 часа на 22 февруари в Районното управление в Кубрат. При огледа на място е установено, че непълнолетните крадци – на 15 и на 17 години – са влезли в колата през..

публикувано на 23.02.20 в 11:54

Грамота от министъра

Благодарствена грамота от името на министъра на отбраната Красимир Каракачанов получи областният управител на Разград Гюнай Хюсмен. Грамотата бе връчена на 20 февруари   от началника на Военното окръжие подполковник Диян Желев, съобщават днес от областната управа. Министърът награждава областния управител на Разград за активно участие и..

публикувано на 21.02.20 в 11:07

Внук рани баба си

Сигнал за домашно насилие е получен на 20 февруари на тел.112, съобщават от Областната дирекция на МВР в Разград. На място в частен дом в село Гецово е установено, че 19-годишен младеж е причинил лека телесна повреда на 74-годишната си баба. Извършителят е задържан. При обиск у него и при огледа на помещението в къщата е открита зелена тревиста..

публикувано на 21.02.20 в 11:03

Мъж открадна спортни дрехи

37-годишен мъж от Разград е задържан за кражба от спортен магазин. Днес по обяд мъжът влязъл в търговския обект, държал се агресивно, взел дрехи от рафт в магазина и излязъл, без да ги заплати. Изплашената продавачка сигнализирала в полицията за случилото се. Малко по-късно извършителят на деянието е установен от служителите на реда. Намерени..

публикувано на 20.02.20 в 17:11