Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Очакваме ви в "Денят на совите"

Почитателите на френската кухня отбелязват деня на френския аперитив. Кои напитки и ястия задължително трябва да имат свой празник и как трябва да се честват тези събития? Това ще ви попитаме в първата част от срещата ни в „Денят на совите“. В късната рубрика ще ви срещнем с нестинарката Десислава Жекова, за да разкажем за корените на..

публикувано на 04.06.20 в 20:13

Петък сутирн с "Оттука започва денят"

Как премина общественото обсъждане на предложението за ограничаване на автомобилното движение на Шуменското плато – какви бяха доводите „за“ и „против“, ще чуете в петък сутрин. В „Оттука започва денят“ ще разберете още как работят шуменските заведения и ресторанти, след като вече могат да отворят и закритите пространства. На прага на лятото ще..

публикувано на 04.06.20 в 15:05

Какво рисувате несъзнателно?

Това е един от въпросите, с чиито отговори ще провокираме интереса на слушателите на вечерното предаване на Радио Шумен. Срещата ни ще започне в 21,00 и ще продължи с поглед върху актуалното от днешния ден. В нея само ще открехнем вратата към цветовете,тяхното значение в живота ни и желанието ни да оцветим пространството около нас. Така ще се подготвим и..

публикувано на 03.06.20 в 19:54

"Оттука започва денят" на 4 юни

Опасни ли са атракционите в парк „Студентски“, както твърдят родители на деца в социалните мрежи? Какви решения взеха общинските съветници относно водните проблеми в Шумен? Това са само малка част от въпросите, на които ще търсим отговор в утрото на 4 юни. Ще говорим още за концерти, конкурси и други интересни неща. Бъдете с „Оттука започва денят“ , с..

публикувано на 03.06.20 в 16:31

Сряда с "Оттука започва денят"

И тази сряда ви каним да бъдете с Радио Шумен и „Оттука започва денят“. Какви документи са нужни на собствениците на кладенец в частен имот, за да бъде той узаконен и кои съоръжения подлежат на регистрация? Какви възможности за обучение и квалификация ще предложи на млади хора от Русе и региона високотехнологичният гейминг кабинет, който в..

публикувано на 02.06.20 в 16:46

По детски в "Денят на совите" на първи юни

За вдетиняването на възрастните и зрелостта на децата – за това ще разговаряме с детския писател Никола Райков точно на първи юни в „Денят на совите“. А след това ще ви предложим да ни кажете кой е най-яркият спомен от детството, който пазите и до днес. Бояна Петрова и Людмила Борисова ви очакваме в „Денят на совите“ от 21 до полунощ. Телефоните в..

публикувано на 01.06.20 в 19:12

И във вторник сутринта с Радио Шумен

  Бъдете с Радио Шумен и в ранното утро на един много специален ден за страната ни - 2 юни. Екипът на предаването ,,Оттука започва денят“ ще ви разсъни приятно след 7 часа. До сирените в 12-сет очаквайте в ефира всичко актуално от началото на деня и много музика. Водещ - Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор ще е Розалина..

публикувано на 01.06.20 в 10:43