Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Anne Schnell&JoJo Effect: Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до живите изяви на JoJo Effect

Съвсем наскоро във Фул Макс представихме албума на  Jojo Effect  - Atlantic City Flow”. Почти веднага след това, чрез най голямата социална мрежа с нас се свърза вокалистката и един от създателите на групата Anne Schnell, която ни предостави за излъчване и представяне следващият, още по нов албум “May I Think Of You“,  който е подписан от нея и групата - Anne Schnell&JoJo Effect. Предлагаме Ви импровизираното онлайн интервю, което даде Anne Shnell специално за Фул Макс на Радио Шумен

ФМ: Издаден ли е вече албумът  “May I Think Of You“

Албумът “May I Think Of You“ все още не е наличен на музикалния пазар, но дисковете вече са записани и ги продаваме на концертите си. И да, можете да го пуснете в ефир. Още повече, ще бъде чест за нас, албума да бъде част от Вашия ефир.

ФМ: Кажете ни още няколко думи за това какво е JoJo Effect – група музиканти и ди-джеи, които обичат хубавия звук и го смесват от готови семпли, лайв банда, която обича да забавлява хората или нещо друго? И най-вече какво ви събра?

Отг: JoJo Effect е по малко от всичко. Първоначално, всички песни на групата се пишеха от мен и двамата продуценти – Martin Kratzenstein и Jürgen Kausemann. Реализирахме идеите си в студио, използвайки семпли, но междувременно тримата пеехме и свирехме на инструменти. Това беше в началото. След това направихме още много песни, и така албума „Not With Me“ стана факт. Успеха беше неочаквано голям, а скоро дойдоха и първите заявки за концерти. През 2010-та събрах група за пръв път, за да представим песните си на сцена. В последвалите албуми на JoJo Effect поканихме други изпълнители да пеят, но на сцената всички песни се представяха само от мен и групата. А това, което ни събира е просто – любовта към музиката.

ФМ:  Доколко е важно артистите да правят песни на различни езици – вие включвате песни на немски, както и на португалски

Отг: Хубавата музика открива своя път! Обичам да слушам музика на всякакви езици, стига песните да ме докоснат. Но със сигурност е по-различно, когато разбираш и за какво се пее. Имали сме концерти по целия свят. С песни на английски език постигаме всеобщо разбиране най-лесно. Но моят роден език е немския. Затова започнах да пиша идеите си на немски. Човек най-добре владее майчиния си език, но това е и трудност, защото обръщаш внимание на всички нюанси на езика, на всяка една дума. Португалската песен просто се случи. Не беше планирана… :)))

ФМ:  Не е ли малко антипазарно това да се издават два албума на групата в толкова кратък период – практиката в музикалния маркетинг в последните години е доста различна – колкото и малко да е това, което артистът казва то да се проточва максимално дълго . . . .

Отг: Да, може би сте прави, малко е объркващо издаването на два албума в толкова кратък срок, но ще видим това как ще се отрази на продажбата на дискове. Но пък, не е ли страхотно да имат хората възможност да слушат толкова голям брой песни на JoJo Effect, излезли в толкова кратък период?

ФМ:  Вашият лейбъл CinCin Records, погледнат откъм България много повече прилича на група съмишленици, които си помагат, отколкото на търговско предприятие. Има ли значение това, че Juergen Kausemann – един от основателите му е действащ музикант – ние добре познаваме неговия проект Zouzoulectric. Познаваме, разбира се и Club Des Belugas, Tape Five Bebo Best и Gabin.

Отг: Да, определено ChinChin сме голямо семейство! Мисля, че повечето се познаваме добре, макар че е трудно, защото постоянно се увеличаваме. В същи момент, обаче, сме и една от най-успешните компании в Германия, която създава музика. Разбираме се прекрасно един с друг, защото ни свързва едно нещо – че всички сме музиканти.

ФМ:  А сега малко по-конкретно за „May I Think Of You” – по наше скромно мнение той доста повече доближава до класическата представа за албум песни с обща емоционална посока от Atlanctic City Flow, който е по-близо до DJ сет, макар и от най-висока класа.

Отг: Да, точно така. Както Ви казах и по-рано, „May I Think Of You” е първият албум, записан с група. Искахме да запишем нещо, което да се доближи максимално по звучене до нашите живи изяви. Затова, отидохме в студио за няколко дни през януари тази година и записахме всички песни по начина, по който ги свирим на концертите си. Работихме и по някои нови песни, които бях написала и аранжирала. Тях също ги записахме с групата. Затова и изпълнителите на този албум са написани Anne Schnell & JoJo Effect. Песнитевътре са наистина цветен микс, защото аз не мисля за музикалните жанрове докато ги пиша. Затова и в подредбата вътре има блус песен, преди немско латино, както и почти шансон преди песен с рок звучене. „May I Think Of You“ не може да ви доскучае докато го слушате.

Благодаря ви за подкрепата!





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Хубаво утро с Радио Шумен

Бъдете със сутрешния екип на Радио Шумен - Пламена Бръчкова и Цветелина Георгиева. В утрото днес, в рубриката ни "Евранет плюс", ще засегнем темата с абортите. Не във всички европейски страни законите са толкова либерални като в България.  В 8,30 часа е Трудовата ни борса от Силистра. Ще ви разкажем и за най-голямото основно училище в..

публикувано на 25.04.24 в 05:50

Следобед с "Днес" на 23 април

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков е на посещение в Шумен. Националната кампания за профилактика на рак на деберлото черво набира скорост. Правилата за безопасност на труда отново са на фокус. Решаване на криза с въоръжен мъж и заложници демонстрират от полицията в Шумен. Животът в село Климент е едновременно спокоен и..

публикувано на 23.04.24 в 12:16

„Днес“ в следобеда на 22 април

Как започна раздаването на хранителни помощи от БЧК в Шумен, кой има право на тях, докога продължава кампанията и знаят ли хората къде е изместен пунктът на благотворителната организация в Шумен? Как се представи шуменският отбор в Международния турнир по информатика за напреднали "Джон Атанасов"? Има ли регистрирани случаи на коклюш в..

публикувано на 22.04.24 в 12:00

Неделно утро с Радио Шумен

Имайте приятно неделно утро с екипа на Радио Шумен днес - Бояна Петрова и Цветелина Георгиева. Бъдете с нас от 07 до 10 часа. В предаването "Оттука започва денят" ще чуете поредната увлекателна приказка за вярата на отец Николай. Интересният пример "от блудница до праведница" в петата неделя от Великия пост е с Мария Египетска. Ще научите как е възроден..

публикувано на 21.04.24 в 06:30

Съботно утро с Радио Шумен

  Да посрещнем заедно и 20 април с Радио Шумен! Предаването ,,Оттука започва денят“ стартира в ефира след новините в 7 часа и продължава до 10. Интересните теми ще придружим с много музика. Може да ни слушате и онлайн от сайта на Радио Шумен. Водещ ще е Жулиета Герова, звукорежисьор и музикален редактор – Пламена Бръчкова.

публикувано на 20.04.24 в 07:12

Оттука започва 22 април

В Денят на Земята, който отбелязваме всяка година на 22 април, през 2024 година мотото е "Планета срещу пластмаса". Ще чуете позицията на д-р Ралица Ангелова, за която "зелената кауза" е мисия на живота. Ще се справи ли скоро човечеството с пластмасата, като един от най-генерираните отпадъци.  Започва раздаването на хранителните помощи в Шумен и Русе, на..

публикувано на 19.04.24 в 09:17

„Днес“ в следобеда на 18 април

Собственици на заведения по центъра на Шумен се оплакаха на кмета проф. Христо Христов от демографската криза, изместването на клиентския поток и вендинг автоматите. Те търсят помощ от община Шумен. Защо обаче капучиното в центъра на Рим може да е двойно по-евтино от кафето в Шумен? Какво предлага на посетителите новият музей „Тутраканска епопея –..

публикувано на 18.04.24 в 12:16