Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Ученици мерят сили по грамотност

Шуменски университет
Снимка: Радио Шумен

Олимпиада по езикова култура за студенти и гимназисти организира Катедрата по български език на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. В надпреварата ще се включат възпитаници на шуменските училища „Сава Доброплодни“, „Никола Вапцаров“, Панайот Волов“ и „Йоан Екзарх Български“, както и студенти от различни специалности на университета.

Като зрители в състезанието могат да се участват всички, които искат да проверят езиковата си култура. За тях са подготвени забавни въпроси. Олимпиадата ще се проведе на 11 май, петък, и започва в 13.30 ч., съобщиха от висшето училище. Състезателите ще мерят сили в аудитория 219 на Корпус 1 на университета. 


ВИЖТЕ ОЩЕ
Архив

Вода от чешмите - в полунощ

Около полунощ се очаква шуменци да имат вода в домовете си, прогнозира главният инженер на ВиК Стоян Владимиров. При днешния планов ремонт са отстранени 6 от авариите. В момента екипите работят по премахването на последните 2. „Очаквам работата на терен да приключи до 18 ч. След това започва бавно пълнене на системата и ако не възникнат нови..

публикувано на 20.04.21 в 16:28
Община Шумен

Предлагат кандидат за обществен посредник

Временната комисия за избор на обществен посредник на община Шумен предлага на Общинският съвет да утвърди кандидатурата на адвокат Стоян Стоянов. В мотивите си комисията пише, че при събеседването Стоянов е показал много добро познаване на нормативните актове, уреждащи статута на обществения посредник, добри комуникационни умения, както и..

публикувано на 20.04.21 в 15:57

Годишна профилактика

На 21 април поради планова годишна профилактика от 9 до 17 часа предавателят за Силистра на честота 90.3 MHz няма да излъчва програмата на Радио Шумен. Може да ни слушате на 87.6 MHz или онлайн.

публикувано на 20.04.21 в 15:31

Събират стари електроуреди

Безвъзмездно предаване на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване от населението организира Община Каспичан, съобщават от администрацията. Със специално оборудвани превозни средства старите уреди ще бъдат взети от посочения от гражданите адрес. Ще се събират стари и ненужни телевизори, монитори, принтери, видео, телефони,..

публикувано на 20.04.21 в 15:28

Камери ловят джигити

24-часов маратон за контрол на скоростта започва от 00 часа на 21 април на територията на Областната дирекция на МВР- Шумен. Проверките са в рамките на полицейската операция ROADPOL. Засилените проверки за скоростните режими ще продължат до 23:59 часа. Мобилните камери ще бъдат разположени както в населените места, така и извън тях...

публикувано на 20.04.21 в 15:20

Гейзер на шуменска улица

Докато екипи на ВиК - Шумен извършват ремонти на осем аварии по трасето на основния водопровод, голям воден гейзер се беше получил в обедните часове в Шумен по шосето на улица ,,Университетска“. Сигналът и снимките ни изпрати нашият слушател Рюстем Исмаил. Отговорът от ВиК бе, че заради опасност от спукване на тръби заради високо налягане, водата е..

публикувано на 20.04.21 в 13:11

ВиК ремонтите вървят по план

"До момента ВиК ремонтите по трасето на довеждащия водопровод от язовир "Тича" вървят по план“. Това заяви за Радио Шумен главният инженер на шуменското водно дружество Стоян Владимиров. Водата в града беше спряна рано тази сутрин, за да бъдат отстранени 8 аварии. Заради дъжда са предвидени шатри, които покриват местата, където се заварява,..

публикувано на 20.04.21 в 12:56