Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Игри и забава на спортния празник на "Алкомет" АД

"Човешкият организъм е като един балон, той постоянно се надува от ежедневните проблеми, от стреса, който изживяваме. Затова трябва да има по един предпазен клапан, казано на технически език, от който трябва да изпусне. Такъв е днешният спортен празник на „Алкомет“". Това са думи на инж. Светослав Андонов, който работи във фирмата от 29 години. Празникът се организира традиционно за работниците и служителите на фирмата, както и за техните семейства. В рамките на събитието се провеждат състезания по футбол на малки вратички, волейбол, канадска борба, теглене на въже и дартс, както и възможност за мини екопоход по маршрут из Шуменското плато. Репортаж от събитието на Христина Димитрова.


ВИЖТЕ ОЩЕ

„Вкъщи с Общински младежки съвет“

Общинският младежки съвет в Шумен стартира онлайн поредица от уебинари, част от инициативата „Вкъщи с Общински младежки съвет“. Предвидени са четири онлайн обучения по теми като неформално образование, развиване на нови умения и медийна грамотност. Първият уебинар стартира на 11 април с гост-лектор Александра Мирчева. Тя ще води обучение на..

публикувано на 09.04.20 в 17:11

Кметът призова за Възкресение у дома

Кметът на Шумен Любомир Христов е провел среща със служители на Българската православна църква в града, на която са били обсъдени общи мерки за запазване на здравето на миряните по време на Цветница и Великден. „Не бива да допускаме струпване на много хора на едно място и в непосредствена близост, което да застраши живота и здравето на гражданите“,..

публикувано на 09.04.20 в 16:33

Стотици върнати от КПП-тата

289 души са били върнати от контролно-пропускателните пунктове на Шумен от началото на тази седмица. Това съобщават от Областната дирекция на МВР в Шумен. Те не са имали основателна причина да влязат в областния център. От полицията уточниха, че обстановката е спокойна, няма колони от чакащи автомобили. Водачите са подготвени за преминаване с..

публикувано на 09.04.20 в 16:20

Започна сеитбата на царевица

2000 дка с царевица ще бъдат засети до Великден в района на Велики Преслав. 1300 дка е царевицата за зърно, останалата е за силаж, обясни председателят на местната кооперация „Напредък” Йордан Спасов. Стопанството е закупило две нови сеялки, с които започна сеитбата. Механизаторите са подготвили общо 5000 дка за пролетни култури, от които 2700..

публикувано на 09.04.20 в 16:02

Подкрепа за незрящи

Трима шуменци със зрителни увреждания ще получат целево финансиране от фонд „Социална закрила“ към Министерството на труда и социалната политика. Парите от фонда ще бъдат преведени на лицензирана фирма, която до една седмица ще предостави помощно-техническите средства – два комплекта за текстообработка и видеоувеличител. „Комплектът за..

публикувано на 09.04.20 в 13:28

Мъж под карантина на воля из квартала

28-годишен мъж от Шумен е установен от полицейски служители, че не спазва наложената му карантина и напуснал дома си. При обход около 14:30 ч. вчера на кръстовището на улиците „Витоша“ и „Средна гора“ в града кварталните полицаи забелязали мъж, за когото знаели, че е  поставен под карантина след завръщане от страна с усложнена епидемиологична..

публикувано на 09.04.20 в 10:57

Велосипедист блъсна полицай на КПП

23-годишен мъж от Шумен е задържан в полицейското управление в града, след като нарушил мерки в условие не извънредно положение, направил опит да осуети полицейска проверка на контролно-пропускателен пункт и блъснал с велосипед полицейски служител. Около 16:30 ч. вчера на ул. “Г.С. Раковски“ в Шумен на контролно-пропускателен пункт в..

публикувано на 09.04.20 в 10:53