Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Декларация против обгазяването на Разград

Декларация против продължаващото обгазяване на Разград с остри задушливи миризми приеха общинските съветници. Документът беше внесен от общинския съветник от „Кауза Разград“ Калоян Монев по извънредния способ и беше приет с 26 гласа „за” и 2 „против”. В декларацията се настоява всички отговорни държавни институции, в рамките на своите правомощия, да извършат проверки и да установят с категоричност кой е източникът на миризмите, опасни ли са те за хората, законосъобразно и здравословно ли е производството или услугата, от която се генерират. Настоява се също да се предпишат мерки за незабавно прекратяване на обгазяването. Кметът на Разград д-р Валентин Василев заяви, че се подготвя Общинска програма за опазване на околната среда, която до края на годината ще бъде внесена за обсъждане в Общинския съвет. 

Радио Шумен, че от края на миналата седмица в Разград има мобилна станция, която измерва качеството на въздуха в града. Тя е разположена в двора на детската градина „Пинокио“ в квартал „Лудогорие“. Именно от този жилищен комплекс са получени най-много сигнали. 

ВИЖТЕ ОЩЕ

Разград във великденска премяна

Работниците от ОП “Паркстрой“ поставиха днес великденска украса в централната част на Разград. „Декоративните композиции са от миналата година, не сме правили разходи за нови елементи. Смятаме, че с поставянето на великденска украса ще създадем празнично настроение на разградчани, ще повдигнем духа им и ще запазим надеждата, че ни чакат..

публикувано на 10.04.20 в 13:40

Мъж повторно погази карантина

Досъдебно производство е образувано срещу 59-годишен мъж от Исперих, нарушил повторно наложената му карантина, съобщиха от Областната дирекция на МВР Разград. При проверка вчера е установено, че поставеният под 14-дневна карантина мъж не е на адреса и не спазва разпоредените мерки, въпреки че е бил предупреден от РЗИ. Предходна проверка, извършена..

публикувано на 10.04.20 в 10:53
Болницата в Исперих

90 000 лв. от Община Исперих

90 000 лв. дари Община Исперих на многопрофилната болница в града. Предложението е било направено от кмета Белгин Шукри и е получило подкрепата на общинските съветници. „Наложително е да предприемем ефективни мерки, за да функционира здравното заведение спокойно и да гарантира адекватна грижа за всеки пациент“ – са мотивите на кмета на Община..

публикувано на 10.04.20 в 10:45

Предпазни шлемове и за продавачите на пазара

Продавачите на плодове и зеленчуци на общинския пазар в Разград получиха днес предпазни шлемове. Те са част от дарението към Общинския кризисен щаб за борба с Коронавируса, което направиха предприемачите Милен Минчев, Никола Николов и Стефан Томов. Общо шлемовете са 400. 200 от тях са раздадени на полицаите на КПП, служителите в сектор „Български..

публикувано на 09.04.20 в 17:20

Нови гори край Разград

5000 фиданки чер бор са залесени на два участъка (общо 15,4 дка) в Община Разград – край селата Ушинци и Гецово. На двете места преди 10 години е имало горски пожари, предизвикани от пастири, след което от Общинското предприятие “Разградлес“ са извършени залесителни мероприятия. Залесяването тази година е за попълване на горските площи. Използвани са..

публикувано на 09.04.20 в 15:15

Побой на мегдана

Сигнал за скандал в централната част на село Звънарци е получен около 17.30 ч. на 8 април в РУ - Кубрат. Това съобщиха от разградската полиция. На място е установено, че двама братя от тутраканското село Цар Самуил на 22 и на 19 години са нанесли побой на 22-годишен мъж от село Звънарци. След сбиването другоселците напуснали мястото и се укрили...

публикувано на 09.04.20 в 11:14

Насилник преби болната си жена

Снаха подала сигнал на тел.112, че 47-годишният й свекър нанесъл побой на 45-годишната си жена в кубратското село Божурово. Това съобщават от разградската полиция. Около 16 ч. на 8 април мъжът блъснал и ударил с юмрук съпругата си, която страда от епилепсия. Пострадалата е откарана в Неврологично отделение на МБАЛ - Кубрат. Побойникът е задържан в..

публикувано на 09.04.20 в 11:09