Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ерол Ибрахимов, Момчил Караиванов и Митко Таралежков в предаването "Без рамки"

Във второто издание за сезона на единственото предаване за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще ви срещнем с Ерол Ибрахимов, с Момчил Караиванов и с Митко Таралежков. От 11 до 12 часа в четвъртък ще поговорим за пънк и ска музиката от края на XX и началото на XXI век, за група Уикеда, музиката и текстовете, които продължават да провокират феновете, въпреки че музикантите слагат край на съвместните си музикални изяви. Ще проследим каква беше музикалната сцена на България в началото на 90-те години, когато дарк уев групата Мъртви поети стъпиха на нея и каква е сега. Ще проследим какво е да си атипичен бард в началото на XXI век и как се съчетават интересите към музиката, киното и лозарството. Водещ на предаването ще бъде Антоний Димов, музиката ще избира Виктория Стефанова.Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Понеделник сутрин в "Оттука започва денят"

В понеделник сутрин в „Оттука започва денят“ ще ви кажем повече за стартиращата нова пчеларска програма. На какво могат да се надяват пчеларите ще чуете в утрото на 24 февруари. „НЕзависим от зависимостите“ – това е надслова, под който ще премине седмицата на отворените врати в Превантивния  информационен център по зависимости в Силистра...

публикувано на 23.02.20 в 08:00

Оттука започва 23 февруари

Лоотарията като коронавирус - така определи билетите, които търкаха българите доскоро, един анкетиран гражданин. Как шуменеци коментират края на частната лотария, как се отрази забраната и на търговците, имат ли и какви шансове хората, чиито печалби не са изплатени и търговците, които вложиха хиляди левове в билети  - всичко това ще чуете в неделното..

публикувано на 23.02.20 в 07:34

Какво бихте направили безвъзмездно?

По повод днешния протест на хората от шуменското село Мадара, въпросът е: Да имат ли отделен бюджет селата и как да се определя сумата за всяко село? След 22 часа на Голяма Задушница   ви предлагам да поговорим по една вечна тема: Какво бихте направили безвъзмездно? Вярвате ли, че доброто се връща многократно? Бояна Петрова и Мина Денева сме екипът в..

публикувано на 22.02.20 в 18:48

„Щура събота“ в следобеда на 22 февруари

Защо жителите на шуменското село Мадара излязоха на протест? В колко неделни училища българчетата в Германия изучават родния си език? Колко шарен бе светът на спорта през седмицата и кои са кинопремиерите, които си заслужава да гледате? Отговори на тези въпроси чуйте в „Щура събота“. Изберете Радио Шумен във времето от 15:00 до 18:00 ч.

публикувано на 22.02.20 в 14:24

Утро в събота! Бъдете с "Оттука започва денят"!

В събота, когато повечето от вас ще се наслаждават на спокойствието в почивото утро, екипът на „Оттука започва денят“ ви кани на честотите на радио Шумен. На Голяма Задушница, денят, в който живите почитат паметта на починалите си близки ще говорим за символите в този специален за християнския календар ден. Ще ви отведем и в сливополското село Бабово,..

публикувано на 21.02.20 в 15:55

Коментираме глашатайството в „Клуб петък“

За глашатайството ще говорим днес в „Клуб петък“. Не очаквайте разговор за политически решения, а за културата ни на общуване. Върнахме ли се в Средновековието с актуалните политически изказвания, които звучат като реплики от зле написан телевизионен скеч? Или дори в Тъмните векове управленческата реториката е била на по-високо ниво? Защо все повече..

публикувано на 21.02.20 в 10:45

"Денят на совите" - за трудните и лесните раздели

С какво/кого ви е най-лесно да се разделите? А най-трудно? – ето върху това ще ви провокираме да разсъждавате в „Денят на совите“ тази вечер. Ще ви предложим и среща с жената, която притежава най-много къщи – Светлана Митева от Нови пазар. Тя обаче не е сред богаташите, които могат да си позволят толкова имоти, затова сама строи къщите – умалени копия..

публикувано на 20.02.20 в 18:13