Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

НОИ свърши парите за санаториуми

Снимка: nssi.bg
Завършва програмата за профилактика и рехабилитация за тази година на Националния осигурителен институт. Средствата,  предвидени в бюджета, са на изчерпване, уточняват от институцията.
Териториалното поделение в Шумен ще издава удостоверения за профилактика и рехабилитация до 24 октомври включително. Последната дата, на която потребителите могат да постъпват в местата за профилактика и рехабилитация, е 25 октомври. На хората, постъпили след тази дата, няма да се изплащат средства за направените разходи за диагностични и терапевтични процедури, нощувки и частична парична помощ за хранене.ВИЖТЕ ОЩЕ

1200 на борсата заради пандемията

9545 души са регистрирани в бюрата по труда в Шуменска област към края на април. Спрямо март увеличението е с 1385 повече, съобщиха от Регионалната служба по заетостта във Варна. Съществено влияние върху динамиката на безработицата в областта оказват мерките за ограничаване разпространението на коронавируса в страната и удълженият срок на..

публикувано на 28.05.20 в 10:51

Хванаха петима нарушители на карантина

Петима души, нарушили наложената им 14-дневна карантина от Регионалната здравна инспекция в Шумен, са установени от полицейските служители на Областната дирекция на МВР. Служители на Районното управление в   Каолиново извършили проверки на адреси, на които трябвало да бъдат мъже на 20 и 44 години в града. Установено било, че напуснали жилищата си...

публикувано на 28.05.20 в 10:21

Арестуваха крадци на ток

Двама жители на  кв. “Калугерица“  на гр. Каспичан са задържани, след като било установено, че са се прикачили незаконно към ел. мрежата, съобщиха от шуменската полиция. Проверката от полицейски служители на РУ- Нови пазар била извършена вчера сутринта на улиците „Херсон“ и „ Цар Борис I”. В имоти на  местни жители на 33-години и на  36-години..

публикувано на 28.05.20 в 10:15

Храмов празник на шуменска църква

Храмов празник чества днес шуменската църква „Св. Възнесение Господне“. Тържествената света литургия ще започне от 9.30 часа, съобщи отец Димитър. Построена е преди шест вeкa и на няколко пъти е разрушавана и изграждана из основи. Сградата в този и вид е издигната през 1829 г. Били са поканени тревненски зографи и дърворезбари, за да направят..

публикувано на 28.05.20 в 09:29

Ще има ли глътка въздух за търговците?

Как да бъдат подкрепени търговци, пострадали от двумесечното извънредно положение, ограничаващо разпространението на коронавируса? Това ще решават днес общинските съветници в Шумен. По време на сесията те ще оценят и влиянието на мерките върху общинския бюджет и ще решат   дали е необходима неговата актуализация. Експертни мнения за водните проблеми..

публикувано на 28.05.20 в 09:04

Още двама с положителни проби в Шумен

Още два случая на болни от Сovid-19 са открити в Шуменска област, стана ясно от редовния брифинг на Националния оперативен щаб тази сутрин. Те са от групата руски граждани, които участват в строителството на газопровода "Балкански поток" край Нови пазар. С тях броят на регистрираните случаи в областта от началото на пандемията стават 10. Състоянието..

публикувано на 28.05.20 в 08:23

Адреси без ток

И днес ще има спирания на тока в региона заради ремонти дейности. От 13:30 ч. до 20:00 ч., прекъсванията ще обхванат района на Шумен - вилната зона "Порек", част от улиците "Порек", "Поп Андрей", "Черешово топче" и "Сакарка", както и местностите "Байчов кладенец" и "Под манастира". Заради подмяна на електромери без електричество за 30 минути от..

публикувано на 28.05.20 в 07:11