Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оставки в "Холдинг БДЖ"

Тримата членове на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" са написали оставките си, научи репортер на Радио Шумен. Председателят на борда на "Холдинг БДЖ" Велик Занчев, който е и заместник-министър на транспорта, главният изпълнителен директор Владимир Владимиров и финасист №1 в жп компанията Филип Алексиев са сложили подписите си под молби за напускане след заседание на борда, което се е провело късно снощи.

По информация на Радио Шумен, членовете на ръководството на "Холдинг БДЖ" са били поканени от транспортния министър Росен Желязков да подадат оставки. Очаква се те да бъдат депозирани още днес.

Радио Шумен припомня, че в момента жп превозвачът е в тежко състояние. Липсват здрави локомотиви и вагони, което затруднява нормалното движение на влаковете. Междувременно по непотвърдена засега информация, за мястото на бъдещия главен изпълнителен директор на "Холдинг БДЖ" се спряга името на директора на поделението за товарни превози в Пловдив инж. Продан Проданов, чиито трудов стаж е минал изцяло в железниците.

По-късно стана ясно, че изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, главният финансист на компанията Филип Алексиев и третият член на Съвета на директорите Велик Занчев са подали оставка. Това потвърди министърът на транспорта Росен Желязков пред Нова телевизия. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ваксинация срещу бяс

Започва пролетната ваксинация на лисиците срещу бяс. Тя е част от Програмата за профилактика, надзор, контрол и ликвидиране на заболяването, която се изпълнява от 2009 г. Това съобщават от Българската агенция по безопасност на храните. Процесът се провежда в 50-километровата ваксинална зона по северната, западната и южната сухопътна граница на..

публикувано на 23.04.24 в 09:16
Председателят на здравната комисия Костадин Ангелов

Здравните власти информират

Данни за разпространението на инфекцията коклюш у нас и информация във връзка с починалите от болестта две бебета в Кюстендил ще бъдат представени пред парламентарната Комисия по здравеопазване, на извънредно заседание . Депутатите ще изслушат ресорния министър, главния държавен здравен инспектор, директорите на агенция Медицински..

публикувано на 23.04.24 в 08:24

Дъждовен вторник

Днес ще е облачно с валежи от дъжд и умерен вятър от източна четвърт.  Следобед валежите от юг на север ще започнат да спират, а вечерта и вятърът ще отслабне.  Максималните температури ще са между 11° и 16°, за Шумен около 13°. Тази сутрин температурите в Шумен, Разград, Русе и Силистра показват 9°, в Търговище е 10°. Атмосферното налягане в..

публикувано на 23.04.24 в 05:53

Планово без ток на 23 април

Разград На  23.04.2024 от 09:00 ч. до 16:30 ч. ще бъде прекъснато електрозахранването в района на: с. Ясеновец. Временни смущения в електрозахранването са възможни от  09:00 ч. до 16:30 ч.  в районите на Вилна зона гр. Разград, с. Голям извор, с. Самуил, с. Черковна, с. Дянково, ТВ Кула Разград, КОС, ПС в района. На  23.04.2024 от 08:30..

публикувано на 23.04.24 в 05:49

Наградиха най-добрите програмисти

Отборът Gin & Tonic спечели Лудогорие Хак 2024 - второто издание на отборното състезание по програмиране в региона.  Състезанието се проведе от 19 до 21 април в Търговище и Разград. Най-младите участници са били 16-годишни, а най-големите - над 40-годишни.  Условието на заданието беше да се създаде платформа за осъществяване на бизнес контакти,..

публикувано на 22.04.24 в 12:32

Президентът издаде указа

Президентът Румен Радев издаде указ – с него назначава Димитър Главчев за служебен министър на външните работи, а Георги Тахов - за служебен министър на земеделието и храните, съобщиха от президентската институция. В мотивите от президентството пише, че указът е издаден „след разговор със служебния министър-председател и постъпили..

публикувано на 22.04.24 в 11:48

Твори за Великден и помогни

Всеки може да помогне за зографисването на църквата "Св. Райко Шуменски" в кв. "Тракия", ако участва в конкурс с базар. Той е организиран  от църквата и Детска градина “Братя Грим“ и има благословията на Архиерейско наместничество в Шумен. Идеята е деца да творят и да участват в конкурса  „Воскресение Христово – в сърцата ни и около нас“ , а след..

публикувано на 22.04.24 в 08:40