Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Протестно шествие в Силистра

Протестно автошествие и митинг пред общината в Силистра направиха група граждани от неформалната гражданска група „Протест Силистра”. „Всичко започна от непосилните, високи цени на горивата и „гражданската отговорност”, но бързо се обърна срещу  всеобщата несправедливост”. Така в листовка участниците в шествието припомнят историята на протестните действия. Призовава се за „протест всенароден и незабавен”. На последния протест в Силистра в началото на февруари бе разпространена жалба до Здравно-осигурителната каса и омбудсмана на Република България във връзка с достъпа до медицински услуги в Силистра. Протестиращите днес изразиха недоволство от отговор на Силистренската община на подадено от протестиращите заявление по Закона за достъп до обществена информация за изразходване на общински средства за озеленяване. Някои от протестиращите съобщиха, че в началото на проявата е имало опити за провокация.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Честитки от Общината

Реконструкция на общински пътища и улици в населените места са предвидени в проектобюджета на община Ситово. Ще продължи работата по различни проекти; в момента се изгражда външен асансьор към сградата на общинската администрация, който ще улесни предвижването на инвалиди и възрастни хора до етажите. Бюджетът на Община Ситово е малко над 7..

публикувано на 23.01.20 в 15:13

Мартеници за Америка

Български мартеници от силистренското село Черник пътуват към Америка. Те са изработени от учениците от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий". Децата са решили да популяризират древната  българска традиция в чужбина. Тази година мартеничките ще пътуват до град Шарлотсвил, щата Вирджиния. На тях ще се радват децата от две детски градини в  Америка...

публикувано на 23.01.20 в 14:44

Детективи на европейски проекти

В Областния информационен център в Силистра започва инициатива „Детективи на европейски проекти”, съобщиха от центъра. Проведена е вече първата среща в рамките на проявата. Сборна група ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по стопанско управление, администрация и услуги   „Атанас Буров“ в Силистра се включва в проекта. В..

публикувано на 23.01.20 в 12:26
Монетите, открити от археолози в Калиакра

Удар срещу иманяр

Окръжната прокуратура в Силистра привлече като обвиняем и задържа до 72 часа иманяр, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. 56-годишният Любен В. е привлечен като обвиняем и задържан, след като вчера в дома му в Главиница са намерени археологически обекти – монети, които не са идентифицирани и регистрирани по реда на Закона за..

публикувано на 22.01.20 в 11:31

Родилка в хеликоптер

Родилка от Силистра в кома е била транспортирана с военен хеликоптер до Варна на 20 януари. Това е станало по молба на директора на силистренската болница д-р Даниела Костадинова и с разрешение на началника на отбраната. Тридeceт и чeтири гoдишнaтa жeнa e изпaднaлa в кoмa пoрaди възникнaли cлeд рaждaнeтo уcлoжнeния.

публикувано на 22.01.20 в 11:14

Първа грипна ваканция

Със заповед на кмета на община Ситово, Силистренска област, Сезгин Алиибрям са спрени за три дни учебните занятия в Основно училище „Отец Паисий” в с. Добротица поради увеличена заболеваемост на учениците – 63.9 на сто.  Това съобщиха от Регионално управление на образованието в Силистра.  Не е имало и занятия в детската градина в с. Любен, но..

публикувано на 22.01.20 в 11:06

Парите на Силистра

Публично обсъждане на проекта за бюджет на община Силистра за 2020 г. бе организирано днес. Макрорамката на бюджета е 40 362 826 лева без преходни остатъци. Основната цел на проекта е чрез приоритетите да продължат политиките на развитие като подобряването на качеството на публичните услуги, предоставяни от общината, осигуряване на финансови..

публикувано на 20.01.20 в 16:29