Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Банкови" измамници в Шумен

Снимка: БГНЕС

29-годишна жена от Нови пазар се раздели със сумата от 900 лева. Това обаче не се случи по станалата вече банална схема „за съдействие по залавянето на ало измамници“, защото се оказа, че това е поредната нова схема на телефонните измамници.

Чуйте подробностите от интервюто на Георги Софронов със ст. инспектор Десислав Райчинов.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Елена Сафонова от Латвия

В нейния живот се преплитат истории за червен диплом в университета в Рига, за град с минус 40 градуса и десетки дъги в Сибир, черна леща в гърне по латвиийски, до десетки български народни хора, изиграни на българска земя Това е историята на Елена Сафонова от Латвия, която започва разказа си с това, че половината от живота си е прекарала в..

публикувано на 28.03.24 в 16:39

Заплата 646 лева за ден

Точно 646,80 лв. е възнаграждението на общинските съветници на Шумен за участие в едно заседание на Общинския съвет. Толкова ще получат днес те за работата си. Сумата е според приетия Правилник за работа на Общинския съвет, където е записано, че за участие в сесия се полагат 12% от заплатата на кмета на общината /5390 лева/ . Пак в него е..

публикувано на 28.03.24 в 11:43
Марийка Мерсинкова

Няма край преходът

„3000 лева за 1 долар“ – това не само, че беше факт от родното ни битие, но е и заглавие на книга. Автор е шуменката Марийка Мерсинкова, математичка, завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и преподавател в три шуменски училища.  Решила да документира Виденовото време. Всичко, на което е бил подложен българинът и когато отиде на..

публикувано на 27.03.24 в 13:33
Община Дулово

15 милиона за проекти в Дулово

И общините, и хората очакваха с нетърпение затоплянето на времето, защото това обикновено означава, че започват планираните по-мащабни ремонти на пътища, на улици, на обществени сгради и на детски и спортни площадки. Бюджетите са утвърдени, на много места са сключени и договори по спечелени проекти и сезонът на обновяването може да се счита за..

публикувано на 27.03.24 в 08:00

Евродепутати за един ден

Емоционално и полезно беше участието на учениците от Средното училище „Сава Доброплодни“ в Шумен, които се включиха в младежката сесия на Европейския парламент в Страсбург. Те бяха сред първите, които зададоха въпроси на Хенри Уасунг - член на Комисията по правата на жените и равенството между половете към Европейската комисия...

публикувано на 26.03.24 в 15:36

Има ли заплахи за сигурността?

"Нормално беше България да засили мерките за сигурност" - това заяви анализаторът и арабист проф. Владимир Чуков след атентата в Москва на 22 март. Припомняме, че в събота беше съобщено от МВР, че служители от различни структури на ведомството предприемат засилени мерки за обезпечаване на сигурността и спокойствието на гражданите на територията на..

публикувано на 26.03.24 в 13:01

Празник за специални деца

Малък празник се състоя днес в шуменския Център за специална образователна подкрепа. Поводът обаче не беше Благовещение, а откриването на една благотворителна изложба.  Наред с това бе представен и новият вертикализатор, който получи Центърът от кампанията „Плюшено мече“ на шуменския фенклуб на футболния „Арсенал“. Повече чуйте от..

публикувано на 25.03.24 в 15:05