Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

50 години СБХ в Разград

Юбилейна изложба по повод 50 години от основаване на представителство на СБХ в Разград подредиха художниците от местното дружество. Експозицията е в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. В две от залите са подредени 63 творби на 22 съвременни автори и 43 на 23 автори от фонда на галерията.

«Петдесет години са много и не са", каза в поздрава си към творците кметът Валентин Василев, и увери, че художниците имат достойно място в Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ

Камиони и автобуси на фокус

Специализирана полицейска операция по безопасност на движението „Товарни автомобили и автобуси“ ще се проведе следващата седмица. От 10 до 16 октомври контролните органи ще следят за спазването на скоростта, употреба на алкохол или наркотични вещества от водачите, използване на обезопасителни колани, проверка отчетите на..

публикувано на 07.10.22 в 11:25

Ивайло Мирчев - депутат от Разград

Ивайло Мирчев от "Демократична България" ще представлява Разградския избирателен район в парламента. Решението е взето от националния съвет на партията. Ивайло Мирчев беше водач на листите на ДБ в Бургас и Разград. Решението е той да влезе в става на 48-то НС като народен представител от Разград. Мирчев е икономист, собственик на две..

публикувано на 07.10.22 в 09:42

Рецидивист на пътя - под стража

Мъж, причинил смъртта на друг в тежко пътнотранспортно произшествие след употреба на наркотици, е задържан под стража по искане на Окръжна прокуратура – Разград. Съдът прие мотивите на прокурора по случая, че е възможно обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление. Отчетен беше фактът, че той избягал от местопроизшествието и бил..

публикувано на 06.10.22 в 16:43

Топъл обяд в Кубрат

Започва проекта „Топъл обяд“ по Програмата за храни и основно материално подпомагане в Община Кубрат. В него могат да участват семейства без или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които не могат да се издържат и не получават подкрепа от близките си. Ще бъдат подкрепени и скитащи и бездомни хора...

публикувано на 06.10.22 в 14:25

Пиян нацели дърво

Пиян водач е задържан след удар в дърво, съобщават от разградската полиция. Сигналът е подаден около 21.35 часа на 5 октомври, когато автомобилът „Хюндай Туксон“ катастрофирал на кръстовището между улиците „Ангел Кънчев“ и Гаврил Кръстевич“ в Разград. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи тествали 44-годишния шофьор с дрегер, който..

публикувано на 06.10.22 в 11:43

Чистят общински пътища

Община Разград започна почистване на общински пътища от прорасла растителност, която създава опасност за движението, съобщават от местната администрация. Това става след сигнали от кметове и жители на населени места, по пътищата към които растителността покрива пътни знаци и мантинели, а за да избегнат клоните, водачите навлизат в насрещното..

публикувано на 06.10.22 в 09:44

500 деца в спортните зали

Близо 500 са децата, които са записани тази година в Ученическата спортна школа "Руси Бухтев" в Разград. Учениците ще тренират 11 вида спорт, посочи директорът на звеното Цветан Танев. Основната база за тренировки е зала "Лудогорец". С помощта на квалифицирани треньори децата ще тренират и в салоните на почти всички училища в града. В редиците..

публикувано на 05.10.22 в 11:44