Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

50 години СБХ в Разград

Юбилейна изложба по повод 50 години от основаване на представителство на СБХ в Разград подредиха художниците от местното дружество. Експозицията е в Художествената галерия „Проф. Илия Петров”. В две от залите са подредени 63 творби на 22 съвременни автори и 43 на 23 автори от фонда на галерията.

«Петдесет години са много и не са", каза в поздрава си към творците кметът Валентин Василев, и увери, че художниците имат достойно място в Разград.


ВИЖТЕ ОЩЕ
РИОСВ - Русе

Глоба за ВиК - Разград

Екоексперти са установили отклонения в нормите на отпадъчните води на ВиК-оператора в Разград, съобщават от Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе. Пробовземането е извършено през втората половина на август, като част от контрола, свързан с установяването на източника на неприятни миризми по сигнали на граждани. Пробите са..

публикувано на 25.09.20 в 14:10

Четири нови случая в Разградско

Нови четири потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в Разградска област вчера. Двама от новозаразените са от областния град, а другите два случая са при жени от селата Веселина и Раковски. Случаите в Разград са на двама мъже на 42 и 38 години, които ще останат под карантина 14 дни в домовете си. Случаят в с. Веселина е с жена на 73 години...

публикувано на 25.09.20 в 13:10

Работник падна от 12 метра

52-годишен работник е пострадал при трудова злополука на изхода на Исперих в посока село Малък Поровец, информират от Областната дирекция на МВР – Разград. Вчера следобед мъжът, който е от Силистра, извършвал профилактика и ремонт по далекопровод, но паднал от 12-метров стълб, намиращ се в земеделска нива. Откаран е в болницата в Исперих с..

публикувано на 25.09.20 в 11:59

Два нови случая в Разградско

Нови два потвърдени случая на COVID-19 са регистрирани в Разградско вчера, съобщиха от областната администрация. Единият заболял е мъж на 38 години. Той се е изследвал в лабораторията към Многопрофилната болница в града. Резултатът от направения PCR тест е положителен. Мъжът ще остане под 14-дневна карантина в дома си. Вторият случай също е на..

публикувано на 24.09.20 в 15:08

Претърсиха осем адреса

Незаконно оръжие, боеприпаси, ловни трофеи и кожи са иззети при специализираната полицейска операция, проведена днес на територията на Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево. Под ръководството на Окръжната прокуратура – Разград са извършени претърсвания на 8 адреса. В Завет е задържан 61-годишен мъж, който държал без надлежно разрешително..

публикувано на 23.09.20 в 16:31

25 бона за ало измамници

77-годишна жена от Разград станала жертва на измама, съобщават от полицията. Между 19 и 22 септември тя дала 25 000 лв. в Разград, Варна и София. Жертвата била заблудена, че помага на полицията в акция по залавяне на телефонни измамници. По случая е започнато досъдебно производство.

публикувано на 23.09.20 в 11:22

Заградиха четири населени места

Специализирана полицейска операция по противодействие на конвенционалната престъпност се провежда от тази сутрин на територията на град Завет и селата Брестовене, Острово и Сушево. Под ръководството на Окръжна прокуратура - Разград към момента се извършват проверки с цел противодействие на престъпления и пресичане на нарушения на обществения..

публикувано на 23.09.20 в 09:29